marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraMApN dă 4 milioane euro pentru reparaţiile elicopterelor noi

MApN dă 4 milioane euro pentru reparaţiile elicopterelor noi

Militarilor (inclusiv celor din teatrele de operaţiuni) li s-au tăiat salariile cu 25%, pensionarii din Armată sunt loviţi crunt la venituri, prin aberanta Lege a pensiilor, în fiecare lună, din cauza echipamentelor militare vechi şi nesigure mai moare la datorie câte un soldat român în Afganistan sau în Irak, iar MApN-ul condus de generalul de mucava Oprea risipeşte banii pe tot felul de lucruri inutile.

În sistemul electronic de achiziţii publice a fost publicat vineri anunţul de intenţie al UM 02150 Bucureşti privind încheierea de „contracte subsecvente în perioada 2010-2014, pentru executarea reviziilor la elicopterele IAR 330 PUMA Naval, pentru executarea reparaţiilor capitale pentru subansambluri ale elicopterelor IAR 330 PUMA Naval, şi pentru furnizarea de piese de schimb necesare mentenanţei”. Conform anunţului de intenţie, valoarea acestor contracte e prevăzută a se încadra între 15 şi 17 milioane lei, fără TVA (3,5-4 milioane euro), iar aceşti bani nu provin din fonduri comunitare, ci de la bugetul de stat.

Chestiunea cel puţin bizară (dacă nu chiar dubioasă) în acest anunţ al MApN este faptul că se vorbeşte despre „reparaţii capitale pentru subansamblurile elicopterelor IAR 330 PUMA Naval”. Or, elicopterele IAR 330 PUMA Naval au intrat în dotarea Forţelor Navale de doar trei ani, din 2007, inclusiv cu tot ceea ce înseamnă servicii de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere, pe termen lung.

Şi atunci, de ce e nevoie de un alt contract de mentenanţă? Mai mult, pe lângă mentenanţă se adaugă şi reparaţiile capitale. Păi, de ce reparaţii capitale, din moment ce IAR 330 PUMA Naval sunt nou-nouţe, iar data de ieşire din fabrica de la Ghimbav este ianuarie 2007? Ce s-a întâmplat cu aceste elicoptere încât la doar trei ani după ce au intrat în folosinţa Forţelor Navale au nevoie de reparaţii capitale?

Poate Direcţia de Comunicare a Ministerului Apărării Naţionale va găsi de cuviinţă să răspundă la aceste întrebări legitime, în loc să aibă grijă de imaginea omului politic Gabriel Oprea, cel care vremelnic conduce destinele unui important minister al României.

Sursa: cotidianul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular