vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraMai importanta politica decat eroii Romaniei sau indiferenta unui ministru al apararii...

Mai importanta politica decat eroii Romaniei sau indiferenta unui ministru al apararii…

Corpurile neînsufleţite ale sublocotenentului post-mortem Marius Florin Sfecheş şi sublocotenentului post-mortem Cristian-Petru Filip au fost repatriate cu o aeronavă militară, care a aterizat în jurul orei 16.00 aeroportul Flotilei 90 Transport Aerian de la Otopeni a Ministerului Apărării Nationale.

În cadrul ceremoniei, a fost oficiată o slujbă religioasă de către un sobor de preoţi şi au fost citite decretele de avansare post-mortem în grad a celor doi militari, dar şi cele prin care au fost decoraţi post mortem de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Trupurile celor doi militari vor fi transportate la Bistriţa cu o aeronavă a MApN, iar joi urmează să fie înmormântaţi în localităţile natale.

La ceremonie au participat rudele, colegii şi prietenii celoi doi militari, dar şi înalţi oficiali din MApN, printre care şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin sau şefii categoriilor de arme, precum şi Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, împreună cu mai mulţi militari americani.

Deşi îşi anunţase iniţial prezenţa la eveniment, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a transmis cu 15 minute înainte de începerea ceremoniei că nu mai poate să ajungă, mesajul său fiind citit de către şeful Armatei, Gheorghe Marin. De altfel, Oprea a fost prezent marţi în Parlament unde s-a dezbătut şi apoi votat un proiect de hotărâre privind recunoaşterea independenţilor ca grup parlamentar.

Stirile cu militari romani ucisi in Afganistan nu mai sunt in topul stirilor pe canalele de presa si tv. In trecut nu foarte indepartat, moartea unui militar in teatrul de operatii tinea prima pagina a ziarelor , era in topul primelor stiri, zile la rand.

Daca presedintele Romaniei,Traian Basescu, a avut un motiv serios sa lipseasca de la ceremonia de pe aeroportul Otopeni(prin moartea mamei sale), Ministrul Apararii, Gabriel Oprea face dovada nesimtirii prin neparticiparea la ceremonia repatrierii trupurilor militarilor decedati pentru onoarea si faima Romaniei. Pentru aceasta tentativa de ministru a fost mult mai importanta prezenta in parlament la un nou scandal-circ intre partidele politice. Poate un cuvant spus din suflet de insusi ministrul apararii ar fi contat enorm pentru familiile celor doi morti, pentru moralul militarilor care lupta in prezent in Afganistan. Titlurile , gradele acordate precum si distinctiile nu tin loc de o vorba buna, nu tin loc de mangaiere pentru sufletele distruse ale familiilor militarilor morti.
Domnule ministru, dati dovada prin acest comportament ca nu va meritati gradele pe care le aveti……in rezerva.
SA VA FIE RUSINE!!!!!………..desi stiu ca nu va este.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE