sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraPensiile militare recalculate de persoane fizice ANGAJATE DE MAPN CU CONVENTII CIVILE

Pensiile militare recalculate de persoane fizice ANGAJATE DE MAPN CU CONVENTII CIVILE

Asa cum rezulta din NOTĂ DE FUNDAMENTARE la Hotărârea Guvernului nr. 983 /2010 pentru aprobarea schimbării din clasa de secretizare secret de stat, nivel de secretizare secret, în clasa de secretizare secret de serviciu a informaţiilor cuprinse în „Fişa de evidenţă” a cadrelor militare şi „Fişa matricolă” din memoriile originale ale acestora, elaborate de Ministerul Apărării Naţionale în perioada 17 februarie 1972 – 31 decembrie 2002,

personalul destinat prelucrării datelor din documentele de plată a soldelor existente în depozitele de arhivă şi unităţile militare, precum şi pentru analizarea, centralizarea şi eliberarea de către centrele militare a adeverinţelor necesare recalculării pensiilor, va fi angajat de ministerul apararii cu conventie civila.
Citam din aceasta nota de fundamentare:
Personalul existent în structurile militare implicate în procesul de recalculare a pensiilor militare este insuficient şi nu poate face faţă volumului de muncă necesar finalizării activităţilor.
Potrivit prevederilor art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 735/2010, Ministerul Apărării Naţionale este autorizat să încheie convenţii civile cu persoane fizice, în vederea suplimentării personalului destinat prelucrării datelor din documentele de plată a soldelor existente în depozitele de arhivă şi unităţile militare, precum şi pentru analizarea, centralizarea şi eliberarea de către centrele militare a adeverinţelor necesare recalculării pensiilor.
Încheierea de convenţii civile este necesară şi pentru derularea procesului de recalculare propriu-zisă a pensiilor militare.
Informaţiile cuprinse în „Fişa de evidenţă” a cadrelor militare şi „Fişa matricolă” din memoriile originale ale acestora, emise în perioada 17.02.1972 – 31.12.2002 sunt clasificate cu nivelul de secretizare SECRET. Termenul foarte scurt de finalizare a procesului de recalculare, prevăzut la art. 4 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor nu permite obţinerea autorizaţiilor de acces la informaţii clasificate nivel SECRET, pentru tot personalul implicat.
Informaţiile cuprinse în „Fişa de evidenţă” a cadrelor militare şi „Fişa matricolă” din memoriile originale ale acestora, emise în perioada 17.02.1972 – 31.12.2002, pot fi trecute la un nivel inferior de secretizare, întrucât informaţiile nu mai fac parte din Lista informaţiilor clasificate secret de stat deţinute de Ministerul Apărării Naţionale.
În conformitate cu prevederile art. 24 alin. (3), (4) şi alin.(10) din Legea nr. 182/2002, încadrarea informaţiilor secrete de stat nivel secret se stabilesc prin hotărâre de Guvern, informaţiile clasificate pot fi declasificate prin hotărâre a Guvernului, la solicitarea motivată a emitentului, iar trecerea la un nivel inferior de clasificare este realizată de persoanele sau autorităţile publice competente să aprobe clasificarea şi nivelul de secretizare a informaţiilor respective.
Scăderea nivelului de clasificare a informaţiilor cuprinse în „Fişa de evidenţă” a cadrelor militare şi „Fişa matricolă” din memoriile originale ale acestora, elaborate de Ministerul Apărării Naţionale, din perioada 17.02.1972 – 31.12.2002 asigură îndeplinirea sarcinilor ce revin Ministerului Apărării Naţionale, pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 119/2010 şi Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 şi nu prejudiciază siguranţa naţională, apărarea ţării, ordinea publică ori interesele armatei.

Continutul integral al Notei de fundamentare aici: nota fundamentare

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE