duminică, septembrie 24, 2023
AcasăLegislatieLegea pensiilor intra în vigoare la 1 ianuarie 2011, dar pe bucati

Legea pensiilor intra în vigoare la 1 ianuarie 2011, dar pe bucati

Legea privind sistemul unitar de pensii publice va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2011, dar nu în întregime. La 3 zile de la data publicării Legii, intră în vigoare prevederile privind înfiinţarea Caselor de Pensii Sectoriale din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii.

Tot în acest termen ar urma să intre în vigoare prevederile legate de pensiile ocupaţionale dar Guvernul ar trebui să elaboreze şi să înainteze Parlamentului legea respectivă până la sfârşitul acestui an.
Cu începere de la 1 ianuarie 2012, va avea loc majorarea valorii punctului de pensie anual cu 100 la sută din rata inflaţiei la care se adaugă 50 la sută din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.
Tot peste doi ani intră în vigoare prevederile referitoare la majorarea cu 25% a punctajului pentru perioadele de muncă realizate în condiţii deosebite. O altă prevedere care intră în vigoare la 1 ianuarie 2012 se referă la persoanele înscrise la pensie începând cu 1 ianuarie 2011. La acestea, punctajului mediu anual i se aplică un indice de corecţie calculat ca raport între 43,3 la sută din câştigul salarial mediu brut şi valoarea punctului de pensie în vigoare la acea dată.
Marţi, Camera Deputaţilor a adoptat cererea de reexaminare a preşedintelui României privind reducerea vârstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Respinsă la Senat, solicitarea şefului statului a fost aprobată de deputaţi cu 172 de voturi pentru, prin vot nominal. În următoarele două zile se poate exercita o solicitare la Curtea Constituţională după care preşedintele ar urma să promulge Legea pensiilor publice în integralitate. Intrarea în vigoare a legii este 1 ianuarie 2011.

Sursa: financiarul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular