miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraArmata va dezvolta propriul ei SMURD a declarat Traian Basescu pe postul...

Armata va dezvolta propriul ei SMURD a declarat Traian Basescu pe postul National de televiziune

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la postul naţional de televiziune, că Armata dispune de elicoptere pe care le va transforma în elicoptere sanitare, în aşa fel încât să nu stea numai gata de război, ci să facă şi un lucru util în timp de pace.

Şeful statului a precizat că acest lucru va duce şi la antrenarea piloţilor şi la utilizarea unui parc de elicoptere suficient pentru a înlesni intervenţia rapidă legată de bolnavi.

„Deci Armata va dezvolta propriul ei SMURD „, a subliniat Băsescu în contextul în care a vorbit despre suplinirea sistemului sanitar în condiţiile în care anul viitor va începe procesul de închidere a spitalelor neperformante.
Întrebat dacă va fi suplinită absenţa unor spitale cu elicoptere care să poata transporta pacienţii, Băsescu a menţionat: „Iată discuţia de la coaliţie şi cu Ministerul Apărării; spre exemplu, SMURD-ul şi Ministerul de Interne au o capacitate destul de ridicată „.
El a subliniat că se vor mai achiziţiona elicoptere care vor fi utilizate pentru acest scop, pe facilitatea Schengen, rămânând nişte bani la dispoziţie, la fel şi Armata care are o sumă cu care se pot cumpăra încă circa zece elicoptere.

Şeful statului a susţinut că în 2001 bugetul sănătăţii era de 1 miliard şi calitatea asistenţei medicale era mai bună decât în 2010, când sunt 4,5 miliarde de euro.
„Dar, spre exemplu, ce se va întâmpla anul viitor? Anul acesta s-au transferat spitalele la administraţiile locale şi o sa vă spun deja ce a început să se întâmple. Anul viitor se începe procesul de închidere a spitalelor neperformante, care nu pot asigura o asistenţă medicală corespunzătoare. O data cu acest proces, cadrele medicale, medicii, merg în spitalele care rămân deschise, pentru că este un deficit de medici şi de asistente medicale. Deci, pe de o parte, se rezolvă în spitalele mari problema deficitului de personal, pe de altă parte, se începe închiderea robinetelor risipei, pentru că spitalele care nu pot face performanţă, în mod categoric, doar risipesc bani degeaba”, a mai spus el.

Sursa: Agerpres

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular