duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraLege reparatorie pentru 18.400 de militari cu pensiile diminuate in urma recalcularii

Lege reparatorie pentru 18.400 de militari cu pensiile diminuate in urma recalcularii

UPDATE 16.07.2013: Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat astazi, 16 iulie, decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

A fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor, cu o larga majoritate de 262 voturi, 22 abţineri şi 15 voturi împotrivă, Proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Legea reparatorie pentru militari, care aparţine unui grup de parlamentari USL, are ca scop repararea unei mari nedreptăţi de pe urma căreia au avut de suferit 18.400 militari cărora li s-au diminuat pensiile.

Astfel, potrivit acestei legi, 9300 de pensionari MApN, 7400 de pensionari de la Interne şi 1700 de foşti angajaţi ai serviciilor secrete vor primi începand cu luna octombrie a acestui an pensiile la cuantumul din decembrie 2010, aşa cum era înainte de a li se tăia drepturile.

Intrucat propunerea legislativă a fost adoptata de Camera Deputaţilor ce are rol decizional, ea urmeaza a fi trimisă preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Ce ne ramane de facut este doar sa asteptam promulgarea, sa asistam in continuare la circul si mocirla in care se vor scalda cei ce isi vor asuma aceasta reusita (SCMD si ANCMRR), precum si cum se va impaca aceasta lege cu lipsa de bani cu care se confrunta Guvernul si cu decizia primului ministru de a reintregi pensiile incepand cu 1 ianuarie 2014.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Si cu cei care au iesit la pensie in cursul anului 2011 si inceputul 2012, cu pensii calculate „furat” din start, dupa legea BOC -Anastase. Cu ei ce se intampla?La ei se gandeste cineva? Si chiar cei care ies de acum incolo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE