sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăPoliticaLansare proiect ANL la Iasi.

Lansare proiect ANL la Iasi.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat joi, 16 septembrie, în municipiul Iaşi, alături de primul ministru Emil Boc şi de ministrul dezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea, la lansarea proiectului de construire de locuinţe pentru tineri, în regim ANL, pe un teren aflat în administrarea M.Ap.N.

Pentru derularea acestui proiect, Ministerul Apărării Naţionale va pune la dispoziţia Consiliului Local al Municipiului Iaşi un teren dezafectat în suprafaţă de 3 ha, din cazarma 398. Transmiterea terenului din domeniul public al statului şi administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al Municipiului Iaşi se va face prin hotărâre a Guvernului. Terenul va fi utilizat în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea, în maxim 3 ani de la preluare, a aproximativ 1.000 de locuinţe, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Personalului M.Ap.N. din garnizoana Iaşi îi vor fi repartizate 500 unităţi locative.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat, împreună cu ministrul Elena Udrea şi primarul Gheorghe Nichita, un protocol de colaborare pentru realizarea proiectului.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat că, în perioada 1990-2009, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în administrarea autorităţilor publice locale, s-au transmis 2.086.821,28 m.p. suprafaţă construită şi 15.870,80 ha de teren, aproape suprafaţa unui judeţ, iar M.Ap.N. a primit la schimb doar 322,00 m.p. suprafaţă construită şi terenuri cu suprafaţa de 18,35 ha, fără ca armata să beneficieze de locuinţe sociale, în condiţiile existenţei unui număr de 10.000 de cereri de locuinţe din partea militarilor.

‘Am căutat, de la preluarea mandatului apărării, ca prin aceste transferuri de terenuri să venim în ajutorul militarilor, printr-o bună colaborare cu autorităţile locale şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, avantajoasă atât pentru Armată, cât şi pentru comunităţile locale. Am identificat imobile şi terenuri dezafectate aflate în administrarea armatei, am analizat cu specialiştii din Ministerul Apărării Naţionale situaţia cazărmilor şi am demarat până acum 30 de proiecte la nivelul întregii ţări, pentru construirea de locuinţe în regim ANL. O bună parte din viitoarele locuinţe ANL va fi repartizată tinerilor militari, şi vorbim deja despre proiectele din cinci oraşe, unde cadrele militare vor beneficia de peste 4.000 de locuinţe’, a precizat ministrul apărării naţionale.

Ministrul Oprea a reiterat, la Iaşi, faptul că Ministerul Apărării Naţionale nu a făcut deosebire între o comunitate sau alta, în funcţie de culoarea politică a celor care o conduc, considerând ca administraţia nu trebuie să aibă culoare politică, iar programele demarate vizează oraşe conduse de reprezentanţi ai tuturor partidelor politice. ‘Este un program lipsit de miză electorală. Tocmai de aceea, fac un apel către administraţiile publice locale, către primari, indiferent de culoarea politică, să privească acest program cu încredere şi să fie deschişi dialogului onest şi proiectelor utile pentru cetăţeni’, a arătat ministrul apărării naţionale.

La finalul vizitei în municipiul Iaşi, ministrul Gabriel Oprea s-a întâlnit cu cadrele militare din garnizoană şi a discutat cu acestea despre proiectele legislative şi instituţionale realizate în acest an pentru soluţionarea problemelor de natură socială ale militarilor activi şi în rezervă.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE