duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExterneFregata Regele Ferdinand a intrat in dispozitiv de lupta in operatiunea Atalanta

Fregata Regele Ferdinand a intrat in dispozitiv de lupta in operatiunea Atalanta

Fregata Regele Ferdinand
Potrivit site-ului fortelor navale ale Uniunii Europene, eunavfor.eu, fregata „Regele Ferdinand” a intrat luni, 1 octombrie în dispozitivul de lupta al Operaţiei UE „Atalanta”, din Golful Aden, devenind astfel prima navă românească de război care participă la o misiune de luptă antipiraterie navala in Golful Aden.

Fregata „Regele Ferdinand” a intrat, începând de ieri, 1 octombrie, sub comanda Forţelor Navale ale Uniunii Europene EUNAVFOR, urmând să acţioneze în largul coastelor Somaliei alături de celelalte nave participante la operaţia împotriva pirateriei navale, ATALANTA.

Operaţia ATALANTA, la care participă în premieră şi o navă militară românească, este o acţiune a Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea securităţii maritime în largul coastelor Somaliei şi în Oceanul Indian, pentru protejarea traficului naval al misiunii Uniunii Africane în Somalia şi al Programului Alimentar Mondial, destinat ajutorării populaţiei somaleze, pentru prevenirea şi combaterea actelor de piraterie navală în regiune. În plus, EU-NAVFOR-ATALANTA monitorizează activitatea de pescuit din zonă.

Surse: navy.ro si eunavfor.eu

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE