miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraExterneMinistrul Dobritoiu la reuniunea anuală a Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est...

Ministrul Dobritoiu la reuniunea anuală a Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM)

Desi ne obisnuisem la vechea conducere a MApN ca la reuniuni de acest gen fraiele sa fie luate de secretarii de stat, iata ca ministrul Dobritoiu a preluat comanda unei delegatii a ministerului ce va participa, între 2 şi 4 octombrie, la Reuniunea anuală a Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), care se va desfăşura la Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la stadiul proiectelor SEDM, activităţile Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) şi Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM-CC) pentru acest an. De asemenea, vor fi analizate stadiul procesului de revizuire strategică a SEDM şi activităţile desfăşurate de Brigada Multinaţională de Pace din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) de la ultima reuniune ministerială SEDM.

Din acest proces de cooperare fac parte Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Italia, Muntenegru, România, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina, iar Georgia şi Republica Moldova sunt membri observatori.
România va asigura, în perioada 2013-2015, pentru a doua oară preşedinţia Comitetului Director Politico-Militar al Forţei Multinaţionale de Pace din Sud-Estul Europei (PMSC/MPFSEE) şi a SEDM-CC, după mandatul din perioada 2001-2003.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE