sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăActualitate militaraFregata Mărășești participa la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13

Fregata Mărășești participa la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13

Fregata Marasesti
Fregata Marasesti
Sub comanda comandorului Cornel Cojocaru, fregata „Mărăşeşti” a plecat în misiune duminică, 7 iulie, din portul militar Constanţa având la bord un echipaj alcătuit din 227 marinari, urmând să participe la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13.

FREGATA „Mărăşeşti” va participa, , la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13, care va avea loc

SEA BREEZE 13 este un exerciţiu întrunit ce se desfășoară în perioada 8-20 iulie în Marea Neagră, apele teritoriale ale Ucrainei şi portul Odessa, cu activităţi şi forţe participante din domeniile navale, aeriene şi terestre.

Exercitiul are ca ca obiectiv principal dezvoltarea cooperării şi îmbunătăţirea interoperabilităţii dintre armatele unor ţări membre NATO şi armatele unor ţări partenere.

Timp de două săptămâni, militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Italia, România, SUA, Turcia şi Ucraina vor desfăşura exerciţii de căutare şi salvare vieţi pe mare, recuperarea naufragiaţilor, de monitorizare a traficului navelor comerciale, de evacuare medicală, exerciţii de reacţie la primirea unei avertizări de ameninţare asimetrică, precum şi trageri de artilerie cu amamentul de la bordul navelor.

FREGATA MĂRĂŞEŞTI
Deplasament (To): 5790 (încarcare maximă)
Dimensiuni (metri: lungime x lăţime x pescaj): 144,6 x 14,8 x 7
Propulsie: 4 motoare Diesel; 32000 CP
Viteza (Noduri): 27
Echipaj: 270 (25 ofiţeri)
Armament:
Rachete: Nava-Nava: 8 buc. tip SS-N-2C (Styx)
Tunuri: 2 x AK726(cal.76mm), binate; 4x Ak-630M(cal.30mm), 6 ţevi
Torpile: 2 x 3 tuburi lanstorpile (cal.533mm)
Grenade reactive: 2 x RBU 6000

Lt.col. Corneliu Pavel, ofiţerul de relaţii publice al fregatei MĂRĂŞEŞTI, pe timpul participării la Exerciţiul SEA BREEZE, Ucraina, 8-21 iulie 2013, intr-o corespondenta pentru navy.ro:

Deschiderea oficială a Exerciţiului multinaţional SEA BREEZE 2013 a avut loc astăzi, la Odessa, la Clubul Ofiţerilor din marina militară ucraineană. Exerciţiul are loc sub egida Parteneriatului pentru Pace (PfP), program încheiat între ministerele apărării din Ucraina şi SUA.

În cuvântul de deschidere, Comandantul Forţelor Navale Ucrainiene, viceamiralul YURIY Ilyin, a salutat participarea Forţelor Navale Române la exerciţiu, alături de militarii din Azebaidjian, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Italia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Înscriindu-se pe linia cooperării şi interoperabilităţii între militari din state membre NATO şi state partenere, scopul SEA BREEZE îl constituie planificarea, conducerea şi executarea operaţiilor internaţionale de securitate pe mare şi de evacuare a non-combatanţilor.

Exerciţiul cuprinde patru secvenţe, în care peste 1300 de militari vor desfăşura acţiuni pe mare, pe uscat şi în aer. Pe ţărm vor avea loc exerciţii de desant amfibiu şi exerciţii de stins incendiu, iar pe mare navele, aeronavele şi scafandrii participanţi vor executa misiuni de căutare şi salvare naufragiaţi; misiuni de luptă anti-submarin; misiuni de supraveghere a traficului maritim, misiuni de inspecţie şi control la navele comerciale; exerciţii de remorcare a unei nave avariate.

Participarea fregatei MĂRĂŞEŞTI la exerciţiu oferă marinei militare ucrainiene un bun prilej de a exersa procedurile NATO precum şi sprijin în testarea capabilităţilor operaţionale ale fregatei „Hetman Sagaiydachniy”, în vederea certificării acesteia NATO Level 2, navă care urmează să participe la Operaţia ATALANTA din Golful Aden, împotriva pirateriei navale.

De asemenea, prezenţa fregatei MĂRĂŞEŞTI la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 2013, alături de militari din state NATO şi non-NATO, demonstrează încă o dată că Forţele Navale Române dispun de personal bine instruit, de forţe şi capabilităţi care pot acţiona oriunde pe mapamond, pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii, în plan regional, împreună cu alţi parteneri.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular