sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraBatalionului 151 Infanterie Războieni (Lupii Negri), la cea de-a treia misiune in...

Batalionului 151 Infanterie Războieni (Lupii Negri), la cea de-a treia misiune in Afganistan

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
Maine, incepând cu ora 11.00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de plecarea în Afganistan a militarilor Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri”, pe pietonalul Ştefan cel Mare din municipiul Iaşi. La festivitate vor participa ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

Principalele misiuni ale militarilor din Iaşi vor fi de asigurare a securităţii ariei de responsabilitate, acordare de asistenţă umanitară populaţiei locale şi instruirea Forţelor de Securitate Naţionale Afgane prin desfăşurarea de acţiuni militare în comun.

Potrivit primarului Gheorghe Nichita, reprezentanţii Lupilor au trimis o adresă prin care se solicită aprobarea defilarii pe pietonalul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt înainte de a pleca în teatrul de operaţii din Afganistan.

Până joi, când va avea loc defilarea celor 500 de militari care pleacă în Kandahar, Afganistan, municipalitatea intenţionează să mute jardinierele cu flori de pe axul bulevardului:

‘E vorba de o formă de respect pe care le-o acordăm acelor ostaşi care ne reprezintă în afara hotarelor ţării’, a spus primarul Nichita.

Pentru militarii din cadrul Batalionului aceasta este cea de-a treia misiune efectuată în Afganistan, după cele din 2003 şi 2005, şi a şaptea la nivel internaţional.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE