duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraFabrica de cadre militare are noi angajati...anchetati

Fabrica de cadre militare are noi angajati…anchetati

Procurorii DNA au pus sub învinuire alţi şapte ofiţeri în dosarul în care sunt cercetaţi Marian Ion şi Mihai Chiriţă, sub acuzaţia că, în calitate de membri ai comisiilor de examinare din august 2010, s-ar fi asociat cu cei doi generali pentru a favoriza mai multe persoane la două concursuri.

Cei şapte sunt coloneii Constantin Richea, comandantul Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza, Valerică Diaconu, comandantul Şcolii Militare de Aplicaţii pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazu” Piteşti şi Nicolae Zamfirache de la aceeaşi unitate, precum şi locotenent-coloneii Mihai Bocanu şi Paul Bădicu şi maiorii Ovidiu Boşotar şi Nae Cornel, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Constantin Richea, Valerică Diaconu şi Nicolae Zamfirache sunt acuzaţi de fals, uz de fals, abuz în serviciu şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni, pentru că ar fi conlucrat cu generalii Ion şi Chiriţă la admiterea nelegală a unor persoane în urma a două concursuri derulate la cele două unităţi în anul 2010.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2009-2010, la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza au fost organizate, în mod succesiv, mai multe activităţi de selecţie a unor candidaţi pentru a deveni militari profesionişti (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldat sau gradat voluntar). Selecţia consta în probe eliminatorii psihologice şi de aptitudini fizice.

De asemenea, în august 2010, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti au avut loc două concursuri, denumite “pe filieră directă”, respectiv “pe filieră indirectă”, pentru ocuparea unor posturi de maiştri militari şi subofiţeri, constând în probe scrise la materiile limbă engleză, matematică-fizică, legislaţie, pregătire militară generală şi psihotehnică.

“Inculpaţii cu funcţii de conducere s-au folosit de puterea funcţiilor şi gradelor militare importante pe care le deţineau, în scopul promovării în mod ilegal, contra unor sume de bani, prin furnizarea subiectelor la unele probe scrise, a unor candidaţi în structurile acestui minister, în detrimentul candidaţilor care trebuiau, în mod legal, declaraţi admişi la aceste concursuri şi selecţii”, se arată în comunicatul DNA.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. FACETI O ANCHETA SI VETI VEDEA CATE CADRE MILITARE SUNT IN SATUL DIN CARE ESTE DOMNUL ION MARIN,SI IN IMPREJURIMILE ACESTUIA !!! OAMENI CARE SAU CULCAT MILITARI SI S-AU TREZIT SUBOFITERI FARA EXAMENE FARA SA PUNA MANA PE O CARTE,ULTERIOR S-AU DUS SI AU FACUT CURSURI DE 45 DE ZILE SI AU DEVENIT SUBOFITERI CU ,,ACTE,, IN REGULA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE