vineri, septembrie 22, 2023
AcasăPoliticaElena Udrea vrea să construiască locuinte ANL pe terenurile armatei.

Elena Udrea vrea să construiască locuinte ANL pe terenurile armatei.

Conform unei stiri preluata de pe Mediafax, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului intenţionează să construiască, în parteneriat cu ministerul Apărării, un cartier cu 10.000 de locuinţe în zona Ghencea din Bucureşti.
„Vom construi aceste locuinţe pe un teren de 186 hectare care aparţine ministerului Apărării. Este cel mai important proiect social la nivel naţional”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că noul complex va avea grădiniţe, şcoli, o secţie de poliţie şi drumuri.

Locuinţele vor fi împărţite între administraţia locală şi ministerul Apărării.

„Oriunde ministerul Apărării are terenuri nefolosite, o să dezvoltăm astfel de proiecte imobiliare. Am început astfel de proiecte la Cluj şi Timişoara, dar vom merge şi la Iaşi, unde vom construi 1.000 de locuinţe cu primăria şi ministerul Apărării”, a afirmat Udrea.

Sursa: mediafax

Ministrul Apărării Naţionale (MApN), Gabriel Oprea, a declarat, marţi, la lansarea proiectului de construire a unui ansamblu cu 1.500 de locuinţe ANL în Sectorul 2, pe un teren al ministerului, că înţelege că cetăţenii au nevoie de sprijin pentru a obţine locuinţe sociale, dar şi Armata are nevoie.

Ministrul a precizat că ansamblul rezidenţial Dimitrie Pompei vizează tinerii, atât civili, cât şi militari, care nu au casă şi au familii de întreţinut.

„Este foarte important ca la început de drum în viaţă să ai o casă. Este un teren într-o zonă foarte bună, de aproximativ 4,5 hectare, unde vor fi construite 1.500 de locuinţe”, a explicat ministrul Oprea.

Acesta a precizat că terenul pe care se construiesc blocurile, care a aparţinut MApN, respectiv Muzeului Aviaţiei, a fost cedat administraţiei publice printr-o HG, după ce comisiile Statului Major General au aprobat transferul.

Totodată, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Ion Aurel Stanciu, a declarat, marţi, la conferinţa de presă a lansării proiectului, că terenul respectiv era folosit „neraţional”, fiind practic un cimitir pentru avioane vechi ale Armatei.

Astfel, 40 la sută din locuinţele ANL din ansamblul rezidenţial, dar nu mai puţin de 600, vor reveni Ministerului Apărării Naţionale, cinci la sută dintre locuinţe vor fi rezervate Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), iar cinci la sută vor reveni Serviciului Român de Informaţii (SRI).

„Armata reprezintă cel mai bun ambasador al imaginii României în lume. Sunt tineri curajoşi şi pregătiţi. (…) Ştiu că cetăţenii au nevoie de sprijin (pentru a obţine locuinţe sociale, n.r.), dar şi Armata are nevoie. Sunt terenuri, poligoane pe care nu le vom da niciodată, pentru că avem nevoie de pregătire, suntem o armată NATO”, a mai spus Oprea.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Primăria Sectorului 2 vor începe în luna martie a anului viitor construcţia a 1.400 – 1.500 de apartamente pe un teren din apropierea Muzeului Aviaţiei din Bucureşti, a declarat marţi primarul Sectorului 2 Nicolae Onţanu, la lansarea proiectului.

Terenul a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale înainte de a fi preluat de Primăria Sectorului 2, care va beneficia, prin ANL, de jumătate din locuinţele care urmează să fie construite. Restul locuinţelor va intra în posesia Ministerului.

„Foarte mulţi privaţi au vrut să pună mâna pe acest teren şi, dacă n-ar fi fost acest primar şi acest ministru al Apărării, ar fi reuşit”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, prezentă la inaugurarea proiectului, alături de ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Ea a adăugat că „nu are ceva împotriva privaţilor, doar că aceştia vor să ia terenurile pe degeaba şi nu la preţul pieţei”.

Onţanu a spus că urmează să fie elaborat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), care poate dura maximum 2 luni, apoi proiectul tehnic, care va fi realizat într-o perioadă similară.

Primarul a afirmat că lucrările de construcţie vor începe cel târziu în luna martie a anului viitor şi vor dura un an. Blocurile vor fi construite din materiale prefabricate. Apartamentele care vor reveni MApN vor fi folosite de către reprezentanţii aviaţiei militare.

„Eu, locuind la doi paşi, voi veni să supraveghez şantierul”, a mai spus Udrea.

Ea a afirmat că nu ştie care va fi suma investită în lucrările de construcţii, pentru că nu este gata proiectul, dar speră ca în bugetul din 2011 Ministerul Dezvoltării să beneficieze de mai mulţi bani şi să finanţeze acest tip de proiecte.

„Vor fi bani din vânzarea locuinţelor ANL, pentru că vom scoate la vânzare 21.000 de apartamente, ceea ce ne poate aduce la buget în următorii ani cel puţin 500 milioane euro. Am fixat şi standardele de cost pentru acest an ale construcţiilor ANL la 341 euro/metru pătrat plus TVA, iar pentru anul viitor nu vor fi mai mari de atât”, a afirmat Udrea.

Sursa: gandul.info

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular