vineri, iunie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiDovezi concrete de reducere a unui drept dobandit legal.

Dovezi concrete de reducere a unui drept dobandit legal.

Prin acest post dam posibilitatea cititorilor site-ului roarmy.ro sa demonstreze guvernului si ministrului apararii nationale ca pensiile militare au fost reduse in urma recalcularii. Prin postarile dumneavoastra, puteti contrazice cele doua instituii care sustin ca pensiile au crescut sau au ramas la acelasi nivel. Pana la urma cine are dreptate? Asta incercam sa aflam in cele ce urmeaza.

Voi da startul prin doua postari de pe site:
comentariu pe site: Z.R.S.: Lt.col. cu stagiu cpl. in dec.2010=1956 ron, in ian.2011=1206 ron
e-mail pe adresa redactiei contact@roarmy.ro: DE LA 1505lei IN DECEMBRIE 2010 AM PRIMIT DECIZIA CU Nr.5****9 din 20.12.2010 recalculata cu un total brut de 1370 lei. Daca scadem impozitul si cas sunt curios cat imi mai ramane . Am plecat la 14 ani de acasa am sperat sa am o batranete linistita dar pana nu-i vad judecati pe vinovati nu am sa dau satisfactie celor fara pic de responsabilitate. Daca CEAUSESCU a fost judecat pentru subminarea economiei si genocid cu „ASTIA” CE FACEM?

Continuarea trebuie sa vina de la dumneavoastra. Am pus si un sondaj de opinie pentru a vedea si in acest mod care este starea de fapt in ceea ce priveste recalcularea pensiilor militare.

Opiniile dumneavoastra le puteti trimite la adresa contact@roarmy.ro sau printr-un comentariu in rubrica de mai jos.

Update:
Alexandru din Timisoara : In decembrie 2011 am luat pensie 3629 in ianuarie fara decizie dara cupon am gasit pe card 1540lei, am iesit la pensie colonel cu vechime 39 ani.

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

 1. Adevarul este dincolo de aparente. Este adevarat ca pensiile militarilor sunt mai mari ca ale celorlalti. De ce se pune accent pe aruncarea in derizoriu a intregii armate? Ca a slujit dictatorului? TOT ROMANUL a slujit dictatorului, ca toti eram angajati la stat. Si asa fiind, nu tot asa s-a spus si despre ofiterii din armata regala? Ne intoarcem cu 60 de ani in urma? Se vede ca da. Este o mizerie si o golaneala de care armata nu a avut parte de la Cuza incoace. Repede s-a uitat ca militarii erau globulele albe ale tarii. La cele mai mizere treburi era chemata armata. Canal, industrie, agricultura, calamitati.,etc. Va place in Europa? Va luati masini occidentale, nu? Doar va fandositi,… ca nu va place disciplina de acolo. Germania si-a platit militarii pana la ultimul pfennig, chiar daca au slujit Fuhrerului. Toate tarile NATO au acelasi sistem de protectie pentru armate. Noi vrem altfel, doar pentru ca nu suportam si capra vecinului. DE CE NU PROTESTATI SA INCETEZE RAZBOIUL CLASEI DE SPOLIATORI POLITICO ECONOMICI IMPOTRIVA NATIEI SI SA CREASCA VENITURILE POPULATIEI LA NIVELUL MILITARILOR. Nu sunt bani? Ia cautati-i voi pe la parlamentari si incepeti cu prese-dintele. E posibil sa nu-i gasiti, ca sunt externalizati. Cine seamana vant culege furtuna. Ar trebuie sa va revolatati pentru setea de rautate si vrajba pe care o are actuala conducere. La noi proverbul cu capra vecinului a devenit, din păcate, descrierea cea mai izbutită a mentalului colectiv românesc. ”Să moară toți care au pensii mai mari ca a mea”, spun unii (să moară în sensul unei micșorări a pensiei ), ”Să se întoarcă la origini toți cei ce au salariu mai mare ca al meu”. Cam așa gândește românul de rând. Și pentru acest român de rând, cu un profil educațional mediu și puțin ieșit în străinătate, oricine are o casă mai mare ca a sa este un infractor și oricine are o mașină puțin mai arătoasă este…hot. INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA….AMARA…

 2. Pensionari militari nu trebuie să vă fie ruşine de pensiile voastre ! Ele nu sunt mari, ci sunt doar adecvate muncii pe care aţi prestat-o.

  – am muncit 24 de ore din 24, când era nevoie, iar în perioada 1981-1984 am fost încazarmaţi continuu;

  – am jurat credinţă după formula “jur credinţă nestrămutată poporului meu şi republicii …”

  – am produs valoarea adăugată “securitate militară”; asta nu poate fi pipăită ca firfirici

  – am produs valoarea adăugată “socializare”, armata fiind o verigă intermediară de educare pentru confruntarea cu greutăţile vieţii;

  – deocamdată, mai suntem cadre militare în rezervă. La primul cutremur, inundaţii ample, impactul vreunei rachete balistice iraniene cu focos nuclear, atunci când numai noi putem salva naţiunea, pun pariu că ne veţi ridica în slăvi, uitând cu nonşalanţă cele declarate pe post.

  Nu mai are rost să continui pentru că înşiruirea ar fi prea lungă. Şi de ce ne-ar fi ruşine şi ne-am simţi vinovaţi pentru o pensie militară pe care o merităm ?

  În altă ordine, domnule Cosmin Guşă sunt de acord cu Dvs. că nu am prea luat apărarea celorlalte categorii sociale năpăstuite, atunci când se dovedea a fi necesar. Vă mulţumesc pentru observaţie. Ne însuşim critica şi o vom face de acum încolo ! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA…

 3. Deşi am depus cererea în termen (21 dec. 2010) am primit în 10 ian. 2011 decizia de pensie recalculată pe baza venitului mediu şi am pierdut 460 de lei din pensia netă din dec. 2010 (1900 lei). Oricum voi pierde pentru că, din adeverinţa de venit, îmi lipsesc 15 luni din activitatea mea de 3+22=25 de ani din care 21 de ani în condiţii speciale (au mai rezultat 10 ani vechime în plus, perioadă ce ar trebui adaugată la stagiul de cotizare). Sunt mr. (rez.), promoţie 1977.

 4. Daca eu am primit pensia militara in 2008, cand aveam 63 ani, fiind promotie ’67, cu o vechime in armata de 26 ani+8 ani cu grupa de munca, de ce idiotii astia mi-au furat 550 lei net din cei 1850 pe care ii aveam? Poate sa-mi spuna cineva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE