duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraDoua batalioane de vanatori de munte primesc decoratii pe drapel

Doua batalioane de vanatori de munte primesc decoratii pe drapel

Drapele de lupta
Drapele de lupta
La ceas aniversar, Drapelul de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” si Drapelul de luptă al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” au fost decorate de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Mircea Dusa.

Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului demonstrat pe timpul participării la îndeplinirea cu succes a misiunilor asumate de România în teatrul de operaţii militare din Afganistan, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, Drapelului de luptă al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”.

În semn de recunoştinţă şi apreciere deosebită a profesionalismului demonstrat pe timpul participării la îndeplinirea cu succes a misiunilor asumate de România în teatrul de operaţii militare din Afganistan, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de război, Drapelului de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”.

La 1 iunie 2014 s-au împlinit 45 de ani de când, în baza H.C.M. nr. 2776 / 18.12.1968 şi a Ordinului ministrului Forţelor Armate nr. M. 20 / 16.04.1969 se înfiinţa Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele”, cu garnizoana în oraşul Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, subordonat Brigăzii 4 Vânători de Munte ,, Posada“ din Curtea de Argeş.

La data de 1 iunie 1969 a luat fiinţă Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, subordonat Brigăzii 4 Vânători de Munte „Posada”, dislocat în oraşul Curtea de Argeş, iar la 20 octombrie 1969 i s-a înmânat drapelul de luptă. La momentul prezent Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” face parte din elita armatei României fiind structură pusă la dispoziţia NATO/UE încă din anul 2006, şi având la activ o misiune în teatrul de operaţii Irak (2005) şi 3 misiuni în teatrul de operaţii Afganistan (2007,2010,2012).

Vineri, 30 mai, a avut loc ceremonia prilejuită de împlinirea a 45 de ani de la înfiinţare a batalionului. Manifestările organizate cu acest prilej,au cu o ceremonie militară urmată de apelul solemn al batalionului, moment în care militarii argeşeni au raportat „Căzut la datorie!” pentru cei cinci camarazi ai lor căzuţi la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan: sublocotenenţii post-mortem Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Paul Caracudă, Dan Ciubotaru).

Pentru a sărbători la „înălţime”, specific al Vânătorilor de Munte, împlinirea celor 45 de ani de existenţă, un grup de ofiţeri argeşeni au arborat drapelul batalionului pe cel mai înalt vârf al ţării, Vârful Moldoveanu, demonstrând încă odată că Batalionul 33 Vânători de Munte „POSADA” este un adevărat străjer al crestelor carpatine.

La Multi Ani!
Foto: forter.ro

Surse: presidency.ro si forter.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE