miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraDeschiderea anului de instrucţie 2014

Deschiderea anului de instrucţie 2014

Foto: Facebook.com/mapnromania
Ca vorbim de forte terestre, navale sau aeriene, anul de instructie se deschide in aceeasi zi. Astfel, anul de instrucţie 2014 a fost deschis oficial miercuri, 8 ianuarie, în toate unităţile militare ale Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul activităţii organizate la nivelul Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful SMG, a precizat că principala caracteristică a acestui an de instrucţie este adaptabilitatea.

„Programele de instrucţie trebuie adaptate procesului de transformare, în funcţie de locul unităţii militare în Planul-cadru de restructurare, în funcţie de misiune şi resurse dar, mai ales, se impune a fi adaptate, cu toate învăţămintele trase până acum, la actualul statut al militarilor, cel de profesionişti, diferit de cel al militarilor în termen”, a spus şeful SMG.

Totodată, generalul-locotenent Dănilă a pus accent pe calitatea instrucţiei, care trebuie să completeze educaţia prin formarea deprinderilor necesare luptătorului modern.

„Evaluarea structurilor se face deja conform standardelor NATO. Trebuie să păstrăm exigenţa utilizată pentru evaluarea forţelor destinate teatrului de operaţii Afganistan”, a concluzionat şeful SMG.

Imagini de la ceremoniile organizate in tara cu prilejul deschiderii noului an de instructie pot fi vazute pe pagina de Facebook a MApN

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE