luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraMinistrul Economiei in vizita la Uzina Automecanica Moreni (UAM)

Ministrul Economiei in vizita la Uzina Automecanica Moreni (UAM)

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea a efectuat o vizita de lucru la SC Uzina Automecanica Moreni (UAM), filiala a CN ROMARM SA, insotit de secretarul de stat Bogdan Badea, coordonator al domeniului industrie de aparare si resurse minerale, Marius Vintila, sef OPSPI si directorul general al companiei, Dan Tache.

In cadrul vizitei, ministrul economiei a avut o sesiune de analiza si discutii referitoare la situatia economica si financiara a UAM, in care reprezentantii societatii au facut o informare cu privire la produsele realizate de companie, proiectele viitoare, demersurile de obtinere a finantarii necesare continuarii si dezvoltarii activitatii si asigurarii mentenantei multi-anuale, pasii facuti in vederea achitarii datoriilor.

Totodata, managementul societatii a reiterat angajamentele asumate de Romania in cadrul structurii NATO, abordandu-se, in context, necesitatea implementarii unui plan realist de restructurare a filialelor CN ROMARM care sa permita companiei sa realizeze produse competitive, la standarde internationale.

Ministrul Gerea si-a manifestat preocuparea pentru modernizarea industriei romanesti de aparare, ca parte strategica a unei economii competitive si repozitionarea produselor specifice pe piata nationala si internationala, asigurandu-i pe reprezentantii companiei de intreaga sa disponibilitate pentru un dialog deschis si contructiv cu toti factorii implicati.

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au avut,la finalul anului trecut o intalnire cu reprezentanţi ai sindicatelor din industria de apărare, la care au participat Bogdan Hossu, liderul confederaţiei Cartel Alfa, Gl.mr.ing. Cătălin-Adrian Moraru, locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente din cadrul MApN, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice precum şi lideri sindicali ai filialelor CN Romarm SA.

În cadrul întâlnirii au fost discutate probleme care ţin de asigurarea resurselor de finanţare şi de valorificarea produselor în acest domeniu, chestiuni legislative, subiecte referitoare la investiţiile în retehnologizare şi modernizare la companiile din industria de apărare, aflate în portofoliul Ministerului Economiei.

In prezent CN ROMARM are capital 100% al statului roman prin Ministerul Economiei si are in componenta 15 filiale: Electromecanica Ploiesti, Carfil- Brasov, Metrom –Brasov, Tohan-Zarnesti, Fabrica de Pulberi Fagaras, Pirochim Victoria, Uzina de Produse Speciale Dragomiresti, Uzina Mecanica Mija, Uzina Macanica Plopeni, Uzina Mecanica Bucuresti, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Cugir, Uzina Mecanica Sadu, Arsenal Resita si Uzina Automecanica Moreni.

Uzina Automecanica Moreni a fost infiintata in toamna anului 1968, sub numele de IAM , avand ca principal obiect de activitate, fabricarea de autovehicule blindate pe roti

Pe parcursul celor 40 de ani, a realizat peste 15 000 de produse , majoritatea destinate exportului în spaţiul ex-Sovietic, fosta Republica Democrată Germană, Algeria, Bangladesh.

Produsele fabricate la UAM au participat la misiuni de securitate si stabilitate, de mentinere a pacii si a ordinii publice in diferite tari precum : Iugoslavia, Irak, Afganistan

Urmand tendinta generala a reconversiei industriei militare, uzina de la Moreni a trecut si la fabricarea de produse civile si de asemenea la practicarea si dezvoltarea unei game largi de servicii.

Proiectarea asistata de calculator si noile tehnologii folosite la Moreni (taierea tablelor de blindaj cu instalatie LASER, instalatie de calire in mediu controlat, instalatie de sudura MIG-MAG-WIG) asigura materializarea proiectelor in produse de inalta calitate.

Pentru a realiza toate acestea, fabrica a dezvoltat un sistem de control bazat pe standardul SR EN ISO 9001 – 95, UAM fiind acreditata de Organismul Militar de Certificare, Acreditare si Supraveghere inca din 1997.

Uzina Automecanica Moreni are, in prezent, un numar de 331 salariati.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE