marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraDe Ziua Aviatiei, premierul Ponta si ministrul Dusa ”s-au dat” cu Spartanul

De Ziua Aviatiei, premierul Ponta si ministrul Dusa ”s-au dat” cu Spartanul

Foto: Facebook.com
In cadrul activitatilor desfasurate de militarii romani cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Banciulescu” a demarat ieri Ziua Portilor Deschise cu zboruri demonstrative, expoziţie de aeronave dar şi o tombolă având ca premii zboruri de agrement pentru public, tombola la care premierul si fiul sau bineinteles ca au fost castigatori desi nu au participat.

Insotit in zborul de jumatate de ora de fiul sau Andrei, premierul a declarat că este pentru a doua oară cand zboară cu o astfel de aeronava. Eu cred ca isi putea ceda locul pentru ca alti copii sa beneficieze de aceasta experienta, poate unica intr-o viata.

„Vreau sa ii felicit pe cei de la Ministerul Apararii Nationale si de la Fortele Aeriene. Cu resurse putine reusesc, totusi, sa faca misiuni extraordinare. Ma bucur foarte mult ca astazi au gasit o solutie sa faca acest exercitiu public. Isi indeplinesc toate sarcinile extrem de bine, in conditii dificile”, a spus Ponta dupa ce a coborat din avionul Spartan.

O imagine gen Top Gun
Foto: Facebook.com

Ne inzestram pentru situatii de urgenta?

„E un avion foarte sigur (n.r. Spartanul). Fortele Aeriene ale armatei romane au un program complex de dotare a armatei cu avioane de transport cargo si trupe si acest program este cel referitor la Spartan. Urmeaza sa mai soseasca doua, unul spre sfarsitul acestui an, care este echipat pentru interventii sanitare, si unul care urmeaza sa soseasca anul viitor, echipat pentru stingerea incendiilor”, a declarat ministrul Dușa.

In cadrul activitatilor organizate cu ocazia Zilei Portilor Deschise la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Banciulescu”, vizitatorii au urmarit evolutia elicopterelor IAR-330, aeronavelor IAR 99 SOIM si C-27J SPARTAN si au vizitat expozitia care a inclus elicoptere in varianta MEDEVAC (echipat pentru interventii medicale) si CARGO, tehnica de artilerie si rachete precum si de radiolocatie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular