duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraViitoarea lege a salarizarii va tine cont de caracteristici specifice profesiei de...

Viitoarea lege a salarizarii va tine cont de caracteristici specifice profesiei de militar

In timp ce vechea lege a salarizarii nu a fost niciodata pusa in aplicare, iata ca deja vorbim de alta. Daca premierul Victor Ponta declara că Legea salarizării trebuie să fie gata în toamna acestui an, pentru a fi luată în considerare la construcţia bugetului pe 2014, ministrul Dusa face astazi cateva precizari.

Astăzi, ministrul Mircea Duşa, a declarat că în ceea ce priveşte proiectul legii salarizării în cazul militarilor se va ţine cont de anumite caracteristici precum funcţie, grad, etape profesionale sau pericolul muncii pe care îl desfăşoară, precum si de privatiunile la care militarii sunt supusi.

„Se vorbeşte foarte mult de acea lege a salarizării care este doar în stadiu de proiect. Am discutat aceste lucruri cu cei care au decizia în acest domeniu şi în continuare structurile militare, având în vedere misiunile pe care le au şi privaţiunile la care sunt supuşi militarii, vor avea, sigur, în limitele normalului, asigurate acele caracteristici specifice salarizării militarilor legate de funcţie, de grad, de anumite etape, de pericolul muncii pe care îl desfăşoară, adică nu va fi o lege tabu.

Sigur că s-a creat un pic de stare de spirit… ce va însemna această lege a salarizării. Militarii vor avea ca întotdeauna o lege adaptată specificului muncii militare, a responsabilităţii militare şi a privaţiunilor la care sunt supuşi militarii”, a spus ministrul la Muzeul Naţional al Aviaţiei.

Ramane de vazut ce se va intampla si cu aceasta noua lege si cum va fi ea aplicata in conditiile unui deficit bugetar in crestere, asa cum asteptam sa vedem ce se intampla cu mult asteptatele si nevazutele proiecte de lege a pensiilor si a noului statut al cadrelor militare.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

 1. E clar, l-au imbrobodit pe Dusa.
  Ce dracu e atat de greu de inteles ca suntem singura tara din NATO si nu numai unde functia este elementul de baza la calculul soldei si nu gradul militar. Ce e greu de inteles ca fiecare militar trece prin „etape profesionale sau pericolul muncii pe care îl desfăşoară” iar pe masura ce inainteaza in grad solda ii va scadea deoarece nu mai este expus „pericolul muncii pe care îl desfăşoară” iar durerea mare este ca vor lovi tot in personalul de executie si de la operativ deoarece dupa logica militara un sef de birou sau alta functie birocratica este expus unui pericol major tot timpul coform HG 1294 modificat cu HGS 1019 la fel cu o functie de pilot de supersonic sau scafandru de lupta.
  Ce e greu de inteles ca un sublocotenent/locotenent poate ocupa o functie de colonel sarind astfel peste „etape profesionale sau pericolul muncii pe care îl desfăşoară” doar printr-o simpla semnatura de numire in functie.
  Solutia este o salarizare dupa grad nu functie exact cum se procedeaza in tarile normale cu capul.
  Etapele de care pomenea dnul. Dusa pur si simplu trebuiesc urmate nu sarite iar salarizarea pe baza de functie nu face decat sa deschida drumul si mai larg. Nu mai vorbesc de trepadusii intrati pe usa din dos care cu siguranta vizeaza functiile alea grasute fara sa parcurga pasii.
  Nu sunt bani?
  Ba sunt, numai ca intai trebuie restructurat sistemul, adica functiile si in special alea mari exact ca in angajamentul pe care Romania la luat la intrarea in NATO si or sa fie bani suficienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE