vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDiverseCum sa ”vinzi”, indiferent de consecinte

Cum sa ”vinzi”, indiferent de consecinte

Foto: click.ro
Intamplator, mi-au cazut ochii astazi pe un numar al ziarului Click, din ce am inteles unul din ziarele citite din Romania. Pe prima pagina un titlu cu litere de 5 centimetri care, in prima faza, ma nelinisteste: ”Lunetistul” Stefan Stan, chemat la razboi.

Imi permit sa citez cateva randuri din articolul cu pricina:

E zarvă mare în România. Bărbaţii din toate colţurile ţării se întreabă când vor primi ordin de mobilizare la război! Printre cei chemaţi deja la unităţile militare sunt şi câteva vedete, Ştefan Stan şi Bodo.

Războiul bate la uşă! De când s-a înrăutăţit situaţia în Ucraina, românii stau cu inima cât un purice să nu fie chemaţi la arme. Ei bine, mult nu mai e! Deja mai mulţi rezervişti ne-au semnalat că au fost chemaţi la unităţile militare unde şi-au efectuat stagiul militar.

In ciuda informarilor primite de la MApN cum ca nu sunt pregătiri de război, ci doar o actualizare a listelor cu rezervişti, „Se verifică adresele de domiciliu, starea de sănătate şi locul de muncă. Nu primeşte nimeni o puşcă sau ceva de felul acesta”, ziarul cu pricina produce panica in randul cititorilor prin titlul si cuvintele mari folosite in articol.

Stau si ma intreb, cat de inconstient sau necunoscator sa fii ca ziarist sa arunci cuvinte ”tari” pe hartie fara a fi constient de taria si greutatea lor. Sau o faci doar pentru a vinde ziarul si atunci nu mai esti ziarist…

Aceste ”chemari la razboi”, dupa aberatia ziaristilor de la click, sunt simple exercitii de mobilizare ce se fac de multi ani si se vor face multi ani de acum inainte, practic pentru actualizarea datelor militarilor rezervisti.

Voi cita dintr-un articol scris anul trecut, in luna septembrie: Exercițiu de mobilizare in Bucuresti privind verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare

În cursul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare urmează a fi chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și a actualizării datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Aceste exercitii se desfasoara anual, conform unei planificari aprobate in CSAT si in anii trecuti fiind desfasurate astfel de activitati in diferite judete din tara: 18-20 septembrie 2012 in judetul Mures, iunie 2012 in judetul Arges, 18-20 octombrie 2011 in județul Constanța, mai 2012 in judetul Sibiu si exemplele ar putea continua fiind prezente in inernet.

Exercitiile se desfasoara in conformitate cu Legea nr. 446/2006- privind pregătirea populaţiei pentru apărare şi a Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat prin hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.

Domnilor, scrieti despre panarame, despre craisori de Dorobanti, despre amantlacuri, dar nu scrieti aiurea in pofida precizarilor primite oficial. Puteti induce panica si nu cred ca este cazul.

Articolul pe click.ro: EXCLUSIV Lăsaţi cântările, treceţi la arme!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE