miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraExercițiu de mobilizare in Bucuresti privind verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare...

Exercițiu de mobilizare in Bucuresti privind verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii astazi de Prefectura Bucuresti, in municipiul Bucuresti este organizat un exercitiu de mobilizare privind verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare, în perioada 24-27 septembrie 2013.

Astfel, Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului Municipiului București și autoritățile administrației publice locale, organizează în perioada 24-27 septembrie 2013, în București și în județul Ilfov, un exercițiu de mobilizare privind verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare, în conformitate cu prevederile planului aprobat de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

În cursul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare urmează a fi chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și a actualizării datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Aceste exercitii se desfasoara anual, conform unei planificari aprobate in CSAT si in anii trecuti fiind desfasurate astfel de activitati in diferite judete din tara: 18-20 septembrie 2012 in judetul Mures, , iunie 2012 in judetul Arges, 18-20 octombrie 2011 in județul Constanța, mai 2012 in judetul Sibiu si exemplele ar putea continua fiind prezente in inernet.

Exercitiile se desfasoara in conformitate cu Legea nr. 446/2006- privind pregătirea populaţiei pentru apărare şi a Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat prin hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.

Si Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a organizat si a participat recent la astfel de exercitii :

Exerciţiu mobilizare Covasna
În perioada 17-20 septembrie 2013, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale organizează şi conduce Exerciţiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare în judeţul Covasna. Activitatea a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării prin Hotărâre în februarie 2013 şi are la bază prevederile art. 24 din Legea nr. 45/1994 a apărării naţionale a României, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi Legea nr. 355/2009.

Exercitiu mobilizare Bistriţa-Năsăud
Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi autorităţile publice locale, va organiza în judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 18-21 Iunie 2013, un exerciţiu de mobilizare. Acţiunea are ca scop verficarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare, în conformitate cu prevederile planului aprobat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
„Pe timpul exerciţiului, la unităţile militare, vor fi chemaţi rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizării datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Multumiri Silviu79 pentru atentionare.

Surse: prefecturabucuresti.ro si anrsps.gov.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE