miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInzestrareContracte paguboase la Spitalul Militar.

Contracte paguboase la Spitalul Militar.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” achiziţionează anumite medicamente de dragul programelor naţionale. Aceasta este concluzia ce ar putea fi formulată din declaraţiile reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale. Conducerea Spitalului Militar Central este acuzată că încheie “contracte păguboase” cu prietenii primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

In 2010, Spitalul Militar a incheiat un contract pentru achizita de betaferon, un medicament pentru tratarea sclerozei multiple, de la firma unui prieten bun a primarului general Sorin Oprescu, informeaza Puterea.

Medicamentul a fost cumparat cu aproape 1,5 milioane de lei, chiar daca numerosi pacienti se plangeau ca spitalul duce lipsa de medicamente de baza.

Ministerul Apararii sustine insa ca achizitia se realizeaza in cadrul unui program national si ca, indiferent daca se cumpara sau nu betaferonul, tot nu sunt bani pentru alte medicamente. „Neachizitionarea betaferonului nu da dreptul spitalului sa achizitioneze ‘medicamente uzuale'”, au spus reprezentantii MApN.

“Achiziţia de betaferon la nivelul SUUMC se realizează în cadrul «Programului naţional de tratament al sclerozei multiple»

Ministerul de resort suţine că procedurile de achiziţionare a medicamentelor cu pricina sunt în conformitate cu legea în vigoare, dar nu menţionează dacă betaferonul era necesar unităţii sau dacă preţul plătit pentru acesta este identic cu cel al pieţei. “În anul 2010, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a organizat şi derulat proceduri de achiziţie publică de betaferon, iar alegerea procedurii s-a făcut în conformitate cu reglementările în vigoare. Procedura de negociere fără publicarea unui anunţ de participare se încadrează în prevederile art. 122 lit. c) din O.U.G. 34/2006. De asemenea, din analiza procedurilor de achiziţie s-a constatat că acestea s-au desfăşurat cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Sursa: puterea.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE