vineri, iunie 21, 2024
AcasăLegislatie10 dosare pentru recuperarea reducerilor salariale, castigate in instanta.

10 dosare pentru recuperarea reducerilor salariale, castigate in instanta.

Cineva in tara asta a avut curaj si s-a rasculat impotriva reducerilor salariale ale bugetarilor. Cum a facut? A depus dosare in instanta pentru recuperarea celor 25% taiati din salariu. Cine sunt acesti oameni pe care nevoia i-a impins la acest gest?Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea care au dat in judecata institutia la doua luni dupa ce reducerea de 25% a aparut pe fluturasul de salariu.

Intrucat fluturasul de salariu era atat de usor ,prin diminuarea salariului, incat risca sa-l ia vantul, Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea au hotarat sa ia masuri pentru mentinerea acestuia in buzunar. Drept urmare: „Toţi angajaţii au înregistrat dosare pentru diminuarea salariilor. Noi am încercat doar să ne recuperăm drepturile salariale stabilite, nu am cerut nimic în plus“, spune dr. Adriana Argetoianu, fostă şefă a Direcţiei, una dintre petente.

Directorul instituţiei nu avea cum sa participe alaturi de subordonati la cererea acestor drepturi, ea avand probabil un fluturas destul de greu in buzunar, dar nici nu a fost impotriva ca subodonatii domniei sale sa-si castige drepturile pe calea legala: „Este dreptul colegilor mei de a acţiona în judecată“, este tot ce a declarat şefa DSP, dr. Laurenţia Militaru.

Avem zece fluturasi de salariu…….usori.

„Până la momentul acesta au fost finalizate în jur de zece dosare. În toate au fost admise cererile reclamanţilor. Mai avem foarte multe dosare pe rol, în diferite stadii“, spune preşedintele Tribunalului Tulcea, judecător Carmen Daniela Andrei.

Primii care au primit câştig de cauză împotriva reducerilor de 25% sunt angajaţi ai primăriilor din judeţ (Mihail Kogălniceanu şi Izvoarele), respectiv ai Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.

Problema apare la recuperarea acestor bani intrucat , conform unei ordonante de guvern , acesti bani se vor recupera in 3 ani, respectiv 2011,2012 si 2013.

Sursa: adevarul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE