marți, februarie 27, 2024
AcasăDiverseConsultari pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare

Consultari pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare

Din inițiativa Președintelui României a început procesul de consultări la nivel interinstituțional pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare.

În conformitate cu prevederile Constituției României și Legea 473/2004 privind planificarea Apărării, Strategia Națională de Apărare a Țării este principalul document care fundamentează planificarea apărării la nivel național, alături de programul de guvernare în vigoare.

Documentul trebuie înaintat Parlamentului în termen de 6 luni de la învestirea în funcție a Președintelui.

La nivelul Administrației Prezidențiale, cu redactarea acestui document este însărcinat Departamentul Securității Naționale condus de domnul consilier prezidențial George Scutaru.

Marți, 17 februarie, domnul consilier prezidențial George Scutaru și domnul consilier de stat Sebastian Huluban au avut o întâlnire cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaților pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Naționale, solicitându-se din partea deputaților propuneri în acest sens. Un demers similar va fi făcut în Comisia de Apărare a Senatului României.

Între timp, se primesc de la instituții ale statului evaluări privind riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, informații care vor fi folosite în elaborarea documentului final.

Procesul de definitivare a Strategiei Naționale de Apărare va include și discuții cu organizații nonguvernamentale, care își desfășoară activitatea în domeniul securității naționale.

Potrivit comunicatului de presa dat publicitatii de administratia prezidentiala, aceste acțiuni se înscriu în viziunea politică a domnului președinte Klaus Iohannis, potrivit căreia Parlamentul trebuie să fie un partener în reformarea instituțiilor publice.

Avand in vedere ca exista consultari si faptul ca de aceasta strategie se ocupa un cunoscator al domeniului, sper ca rezultatul sa fie pe masura si acest rezultat sa poata fi aplicat practic.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE