vineri, iunie 21, 2024
AcasăLegislatieIniţiativa legislativa privind completarea articolului 21 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor...

Iniţiativa legislativa privind completarea articolului 21 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare

Deputat George Scutaru
Deputat George Scutaru
Demersul legislativ are în vedere cadrele militare din instituţiile aparţinând sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi care, în urma rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea serviciului militar, au fost declaraţi inapţi conform baremelor medico-militare.

Printre iniţiatorii acestei propuneri legislative se afla deputatul George Scutaru alături de ministrul de interne Radu Stroe, deputatul PSD Ion Mocioalcă, preşedinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaţilor, precum alţi deputaţi liberali, social-democraţi şi ai minorităţilor naţionale.

Am propus ca aceşti militari, mulţi dintre ei tineri şi cu familii, să aibă posibilitatea de a solicita reîncadrarea în funcţii militare sau civile, printr-un ordin al conducătorului instituţiei. a scris deputatul Scutaru pe pagina oficiala de web.

În prezent, ei având o pregătire specifică, au şanse mici să se poată reangaja în afara sistemului militar sau de ordine publică. În astfel de situaţii se află jandarmii, pompierii sau angajaţii aparţinând SRI, SIE, SPP şi STS.

Aşa cum am susţinut şi în cadrul conferinţei de presă, adoptarea acestei iniţiative va dovedi respect faţă de cei care se supun riscurilor, aflaţi fiind în serviciul militar, şi va contribui la întărirea spiritului de corp în instituţiile din domeniu. a mai scris deputatul.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE