miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăForte aerieneComisie tehnica a MApN la Lisabona pentru discutii tehnice privind achizitia F16

Comisie tehnica a MApN la Lisabona pentru discutii tehnice privind achizitia F16

Avion multirol F-16
Avion multirol F-16
Ministrul apararii a declarat, pentru Agerpres, ca in aceasta săptămână, o comisie tehnică a MApN se va deplasa la Lisabona pentru a demara discuţiile tehnice, urmând ca in viitorul apropiat sa existe o intalnire si la nivel de ministrii ai apararii pentru definitivarea negocierilor.

Decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este ca România să achiziţioneze avioane multirol care sunt deja în uz. Au fost primite mai multe oferte, iar în prezent suntem în discuţii cu Portugalia. Am fost mandatat la ultima şedinţă CSAT pentru a demara discuţiile cu partea portugheză. O comisie tehnică a MApN se va deplasa, săptămâna aceasta, la Lisabona pentru a demara discuţiile tehnice, urmând ca şi eu să mă întâlnesc cu omologul portughez pentru a definitiva negocierile.

În funcţie de negocieri, programul se derulează pe o perioadă mai îndelungată de timp, cu tranşe anuale, care vizează atât modernizarea avioanelor, pregătirea piloţilor, achiziţionarea separată a avionicii şi a sistemului de război electronic, precum şi alte măsuri de natură organizatorică.

Ministrul menţionează totodată că, după mulţi ani, MApN beneficiază de un buget cu 15% mai mare decât anul trecut pentru că toţi factorii de decizie au înţeles că trebuie investit în Armata României. Mai mult, el afirmă că, până în anul 2016, bugetul va atinge pragul de 2% din PIB, conform cerinţelor NATO.

Sursa: Agerpres

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE