miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraClubul Sportiv al Armatei Steaua a inaugurat bazinul olimpic de polo şi...

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a inaugurat bazinul olimpic de polo şi nataţie

Bazinul de polo din cadrul Complexului Sportiv Steaua a fost inaugurat ieri, în prezenţa miniştrilor Dezvoltării şi cel al Apărării Naţionale, cu un meci de polo între juniorii cluburilor Steaua şi Dinamo.Complexul dispune de un bazin de competiţie pentru polo cu dimensiunile de 33×25 metri, cu o adâncime de 2,3 metri, şi unul pentru antrenamente de 25×12,5 metri, cu o adâncime variabilă între 1,2 şi 1,6 metri.

Realizat în urma unei investiţii totale de 27,9 milioane lei, bani alocaţi integral de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), bazinul de la Clubul Sportiv Steaua este primul bazin de polo finalizat de la demararea programului Bazine de înot, derulat de Compania Naţională de Investiţii SA.

Contractul de execuţie a lucrărilor pentru bazinul de polo şi nataţie de la Clubul Sportiv Steaua a fost încheiat în 2010, fiind atribuit, în urma unei licitaţii publice, SC Construcţii Erbaşu SA.

Noua construcţie de la Clubul Sportiv Steaua corespunde normelor impuse de federaţiile române de nataţie şi polo şi include un bazin de competiţie de 833,25 metri pătraţi, care are o lungime de 33,33 m şi o lăţime de 25 m, şi un bazin de antrenament de 312,5 metri pătraţi (lungime de 25 m şi lăţime de 12,5 m). Bazinul de polo are o adâncime de 2,3 m, iar cel de antrenament are o adâncime variabilă, între 1,2 m şi 1,6 m. Bazinul de polo are opt culoare, iar cel de antrenament are cinci culoare.

Clădirea este structurată pe trei niveluri, subsol, parter şi etaj. Subsolul este destinat spaţiilor tehnice, parterul este destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor şi bazinului, iar etajul este destinat gradenelor şi circulaţiei spectatorilor. Tribuna bazinului de înot are o capacitate totală de 400 locuri, dispuse de o parte şi de alta a bazinului.

Oficialii Clubului Sportiv Steaua au anunţat, miercuri, că, după obţinerea tuturor avizelor necesare, şi publicul va avea acces la bazinul de înot în baza unui abonament. Contravaloarea abonamnetului va fi stabilită ulterior.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE