sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraCeremonie de repatriere din Afganistan a militarilor Grupului de Comandă Românesc ZABUL...

Ceremonie de repatriere din Afganistan a militarilor Grupului de Comandă Românesc ZABUL şi Batalionului 1 Manevră „GOLDEN LIONS”.

Joi, 27 iunie, de la ora 09.00, în Cetatea Aradului, va avea loc ceremonia de repatriere, din teatrul de operatiuni din Afganistan, a militarilor Grupului de Comandă Românesc ZABUL şi Batalionului 1 Manevră „GOLDEN LIONS”, ceremonie la care va participa si ministrul apararii nationale, Mircea Dusa.

Timp de şase luni, militarii români au participat la misiuni menite să asigure climatul de securitate oportun creării condiţiilor necesare pentru preluarea responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane şi de reprezentanţii guvernului afgan.

„Timp de şase luni, militarii Grupului Românesc de Comandă Zabul şi ai Batalionului 1 Manevră Golden Lions au participat la misiuni specifice în aria de responsabilitate din Provincia Zabul, menite să asigure climatul de securitate oportun creării condiţiilor necesare pentru preluarea responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane şi reprezentanţii guvernului afgan”, a declarat căpitanul Mihai Moneanu, ofiţer de informare şi relaţii publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.

La festivitate vor participa reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale şi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare.

În ultimii ani, militarii din Cetatea Aradului au participat la mai multe misiuni în afara graniţelor, însă aceasta din urmă a avut cea mai numeroasă prezenţă.

Misiunea s-a desfăşurat sub comanda NATO, iar scopul principal a fost sprijinirea guvernului Republicii Islamice Afganistan pentru creşterea influenţei, menţinerea şi extinderea autorităţii sale, dar şi pentru dezvoltarea capacităţii instituţiilor guvernamentale, locale şi regionale.

Principalele sarcini pe care le-au avut militarii arădeni au fost: interzicerea libertăţii de mişcare a forţelor insurgente, menţinerea libertăţii de mişcare pe autostrada A1, reducerea infiltrărilor insurgente pe rutele de acces, descoperirea şi distrugerea ascunzătorilor de armament, influenţarea pozitivă a populaţiei civile şi participarea la acţiuni umanitare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE