luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraMinistrul apararii nationale: Nu mă opun demilitarizării Cetăţii Aradului. Negocierile cu Primăria...

Ministrul apararii nationale: Nu mă opun demilitarizării Cetăţii Aradului. Negocierile cu Primăria vor fi reluate

Ministrul apararii nationale  Mircea Dusa
Ministrul apararii nationale
Mircea Dusa
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, afirmă că nu se opune demilitarizării Cetăţii Aradului, în vederea reabilitării şi intrării în circuitul turistic internaţional, iar negocierile cu administraţia locală vor fi reluate pentru iniţierea unei noi hotărâri de Guvern.

„Nu mă opun acestui proiect al administraţiei locale de a reabilita cetatea, este un monument istoric şi nici mie nu-mi place cum arată acum interiorul şi cred că şi zidurile exterioare arată la fel. Am purtat o discuţie cu domnul primar (Gheorghe Falcă – n.r.) şi la minister, o să renegociem acele condiţii din hotărârea de Guvern existentă şi care expiră în acest an şi vom iniţia altă hotărâre de Guvern, care să permită până la urmă predarea acestei cetăţi către Consiliul Municipal. Sigur, cu condiţia ca acea bază militară în care trebuie să mutăm noi batalionul din Arad să fie amenajată”, a declarat ministrul.

Duşa a spus că transferul cetăţii va avea loc pe măsură ce se finalizează lucrările la baza militară din cartierul Gai, dezafectată, pe care Primăria Arad trebuie să o modernizeze cu fonduri proprii.

„Negocierile se pot realiza foarte repede. Ne referim la cum va arăta viitoarea bază şi la construirea unui poligon militar”, a spus ministrul.

Autorităţile arădene încearcă de peste 22 de ani să obţină demilitarizarea cetăţii şi introducerea în circuitul turistic internaţional, însă abia în 2010 Guvernul a aprobat un proiect în acest sens.

Cetatea Aradului găzduieşte in prezent Batalionul mixt româno-maghiar de menţinere a păcii.

Sursa: Mediafax

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE