luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraCeremonie de plecare în Afganistan a detaşamentului de forţe pentru operaţii speciale

Ceremonie de plecare în Afganistan a detaşamentului de forţe pentru operaţii speciale

Sursa foto: mapn.ro
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au participat vineri, 5 iulie, la sediul Batalionului de Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni”, din Buzău, la ceremonia de plecare în Afganistan a detaşamentului de forţe pentru operaţii speciale.

„Aveţi în faţă trupele de elită ale Armatei României, forţele pentru operaţii speciale”, le-a transmis ministrul Mircea Duşa celor prezenţi la ceremonie.

Ministrul apărării naţionale le-a spus militarilor că vor pleca în cel mai periculos loc din lume, că nu vor avea o misiune uşoară şi că este convins că pregătirea foarte bună a personalului va duce la îndeplinirea cu succes a acesteia.

Sursa foto: mapn.ro

De asemenea, Mircea Duşa a arătat că forţele româneşti au început să predea zonele de responsabilitate către forţele de securitate afgane.

La final, ministrul Mircea Duşa a urat succes militarilor şi şi-a exprimat convingerea că detaşamentul de forţe pentru operaţii speciale se va întoarce acasă cu tot efectivul.

În cadrul ceremoniei au mai fost prezentate tehnica şi echipamentul de luptă, a fost citit extrasul din ordinul de misiune, iar militarii din forţele pentru operaţii speciale au prezentat onorul celor prezenţi la activitate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE