marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraCe ascunde Armata Romana?

Ce ascunde Armata Romana?

Aşa cum anunţam în urmă cu câteva zile, unul dintre cei doi supravieţuitori ai accidentului aviatic de la Tuzla, din vara anului trecut, constănţeanul Marius Nazare – maistru militar la Centrul de Scafandri, pleacă în aceste zile în Afganistan.

Deşi ştirea a fost confirmată de surse din Armată, în urma unei solicitări oficiale a ziarului „Cuget Liber“ adresate Ministerului Apărării Naţionale (MApN) cu privire la misiunea pe care o are militarul Marius Nazare în teatrul de operaţii din Afganistan, pe ce perioadă se va întinde aceasta, câţi alţi militari constănţeni vor pleca alături de el, cu ce Unitate Militară din ţară vor pleca etc., biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale ne-a trimis următorul răspuns: „Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: Informa-ţiile legate de numele militarilor, pregătirea desfăşurată şi misiunile executate de aceştia în teatrul de operaţii din Afganistan sunt excep-tate de la liberul acces la informaţiile de interes public”.
Legea tăcerii cu privire la plecarea lui Nazare în Afganistan
Iată că, dintr-o dată, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale devin retinceţi cu privire la informaţii care nu au cum să lezeze în vreun fel instituţia ori interesele naţionale. Mai ales că, până nu demult, Armata organiza ceremoniale şi tot felul de evenimente la plecarea ostaşilor în misiuni. Există o sumedenie de exemple în care presa, odată cu plecarea militarilor în teatrele de operaţii, cu acordul Armatei, fireşte, oferă informaţii detaliate cu privire la misiunile pe care le vor întreprinde. Nu de puţine ori, la solicitarea aceluiaşi minister, ziariştii au fost convocaţi la plecările militarilor români peste hotare, tocmai pentru a scoate în evidenţă activitatea Armatei Române.

Citeste articolul integral pe cugetliber.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE