sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraDa in judecata CMZ-ul pentru ca a facut armata

Da in judecata CMZ-ul pentru ca a facut armata

Un sătean a dat în judecată Centrul Militar Zonal pentru că, pe vremea lui Ceauşescu, a îmbrăcat uniforma militară.

Costel S. cere daune morale de un milion de lei, arătând că a fost concentrat în perioada 17 septembrie – 1 octombrie 1986. „Fiind bolnav psihic şi declarat inapt pentru serviciul militar, mai era nevoie de concentrarea mea?

Întrucât Securitatea a adus grave prejudicii personalităţii cetăţeanului român, prin regimul de teroare practicat, confecţionând mereu dosare cu cei vinovaţi contra sistemului comunist, întreb ce s-a urmărit cu concentrarea mea?”, spune bărbatul în acţiune. El a adăugat că, după ce a fost silit să îmbrace uniforma, a săvârşit mai multe acte antisociale şi nici acum nu este complet vindecat.

Juriştii Ministerul Apărării Naţionale susţin că omul a fost încorporat în toamna lui 1978 şi trecut în rezervă pe 30 mai 1979, dar a fost apoi declarat apt de către o comisie medicală în 1985 şi 1986: „Concentrarea militară a fost de fapt o convocare metodică, desfăşurată într-o unitate a Ministerului de Interne. Chiar şi în cazul în care reclamantul a fost convocat pentru interese ce privesc apărarea naţională, nu înţelegem care este rezultatul negativ care ne este imputat, dauna creată acestuia şi nici care este legătura de cauzalitate între faptul de a fi convocat pentru desfăşurarea unei activităţi militare în 1986 şi starea de sănătate actuală”. Procesul va continua pe 3 februarie, până când judecătorii aşteaptă unele precizări de la Costel S.

Sursa: evenimentul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE