sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăRezervistiBucurestiul va fi blocat din nou de SCMD pe 1 Martie.

Bucurestiul va fi blocat din nou de SCMD pe 1 Martie.

In data de 01 martie 2011,în Bucureşti, va avea loc o acţiune de protest, acţiune organizată, condusă şi desfăşurată de către membrii SCMD, iar in teritoriu vor fi adunari publice, in fata prefecturilor, se arata intr-un comunicat al SCMD postat pe site-ul oficial.

Acţiunea de protest se va desfasura în intervalul orar 10.00 – 17.00 si cuprinde două manifestări distincte, respectiv un marş de protest şi un miting de protest.

Marşul de protest se va desfăşura pe itinerarul Universitatea Naţională de Apărare (fosta Academie Militară) – Piaţa Victoriei (sediul Guvernului României), timpul estimat de organizatori pentru acest marş fiind de 3 – 3,5 ore (interval de timp 11.00 -14.00/14.30.)
Concomitent cu sosirea participanţilor la locul de constituire a dispozitivului de marş (pe platoul din faţa Universităţii Naţionale de Apărare) o delegaţie a SCMD se va deplasa la Palatul Cotroceni, pentru a depune o PETIŢIE, din partea membrilor de sindicat.

Mitingul de protest se va desfăşura în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului României. pe durata a 2,5 – 3 ore. (interval de timp 14./14.30 – 17.00).
Pe timpul desfăşurarii mitingului, o delegaţie a SCMD se va deplasa la sediul Guvernului României, pentru a depune o PETIŢIE, din partea membrilor de sindicat.

La actiunea de protest vor participa rezervisti din judeţele: Mehedinţi, Gorj, Dolj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea, filialele din Municipiul Bucureşti şi Ilfov.

Sursa: comunicatul SCMD

RELATED ARTICLES

11 COMENTARII

 1. Nu aveam nici 14 ani când am fost admis la Liceul Militar de Marina ALECSANDRU IOAN CUZA din CONSTANTA . Pentru 5 ani, mi-am lăsat părinţii cu lacrimi în ochi şi am păşit într-o lume plină de privaţiuni; era un drum fără întoarcere! Primele luni de liceu au fost incredibil de grele. Pas de defilare pentru jurământ, instrucţie şi trageri de zi şi de noapte, 8 ore de planton săptămânal păzind bocancii colegilor pe holuri teribil de sinistre şi pline de singurătate, kilometrii de parchet raşchetaţi cu cioburi de sticlă, sute de toalete, săli, geamuri, sectoare exterioare curăţate in fiecare zi, mâncare la cazan şi nu în ultimul rând, închişi între garduri păzite de santinele înarmate, prizonierii unui sistem creat pentru a pregătii tineri capabili să apere o ţară, un neam, un popor. N-am să uit niciodată că, pe timpul iernii, am purtat în picioare aceiaşi bocanci în permanenţă îmbibaţi de apă pe care nu puteam să-i usuc, căldura fiind oprită din dispoziţia lui Ceauşescu şi n-am să pot uita niciodată marşurile de zeci de km desfăşurate pe jos, cu raniţă de 25 de kg în spate şi armament, în nopţile în care dormeam pe rând în mers, sprijiniţi din lateral de doi colegi. Stresul prin care am trecut, presiunea importanţei misiunilor avute, uzură fizică şi psihică, responsabilităţile existente la fiecare pas, interzicerea desfăşurării altor activităţi decât celei de ostaş, reprezintă motivul pentru care militarul român a fost recompensat cu un salariu decent şi cu dreptul la o pensie ocupaţională. De aproape doi ani, armata activă şi în rezervă, este terfelită şi prezentată ca o mare dihanie devoratoare de resurse bugetare, aruncându-se acuze de neconceput asupra tuturor celor ce o compun. Printr-o campanie mediatică bine ţintită, iniţiată şi condusă cu o abjectitate ieşită din comun de către reprezentanţi ai guvernului, s-a urmărit denigrarea şi în final distrugerea profilului şi statutului social al fostului şi actualului slujitor sub drapel. Oricum, aţi distrus tot ce aveam mai scump şi mai sfânt în mine: încrederea în Statul Român, încrederea în existenţa unui stat de drept

 2. Ar fi foarte bine daca cei care nu sunt in cunostinta de cauza, nu ar vorbi. Singurii „nesimtiti” din tara asta sunt guvernantii nostri si lingaii lor. Dezinformarea este cea mai sigura si eficienta arma pe care o poate folosi cineva intr-un razboi psihologic. Si acum, guvernantii nostri, exact asta fac. Dezinformeaza voit pentru a-si atinge principalul scop: dezbinarea categoriilor socio-profesionale. Odata dezbinarea realizata este de la sine inteles ca reactia la masurile antisociale nu are efect. Sau altfel spus, are un efect gen „cainii latra, caravana trece”. Intradevar, deja pot sa afirm cu tarie ca si pensionarii militari au fost infranti. Hai sa facem prognosticuri sa vedem cine urmeaza la sacrificare. Medicii? Ei au fost demult redusi la tacere. Dascalii, politistii, finantistii? Nuuu…ei au fost! Eu am curajul sa fac primul pronostic: urmeaza militarii activi. De ce credeti ca lor le-au marit salariile? Pentru ca li se pregateste o mare surpriza. Urmeaza si la ei reduceri masive. Iar guvernantii stiu cum gandeste romanul… nu cred ca mai este nevoie sa explic ce am vrut sa spus! Atunci o sa strige si ei in gura mare dupa ajutor, dar o sa strige degeaba, fiindca nu o sa-i auda nimeni. De ce nu o sa-i auda nimeni? E usor de inteles: doar suntem romani si suntem nepasatori la suferintele altora. Strigam doar atunci cand ne sunt afectate propriile interese. In rest, nu vedem, nu auzim nimic…

 3. În anii de până în 1989, să fii ofiţer în armata României, era o cinste iar cel care intra în rândurile armatei era privit, în general, cu stimă şi respect de majoritatea populaţiei. Am intrat în rândul armatei cu gândul să pot ajuta la creşterea României şi să particip, în caz de nevoie, la apărarea ei. A venit mişcarea din ’89 şi credeam, în prostia mea, că rămânând în cadrul armatei voi reuşi sa fiu văzut de ceilalti, cel puţin ca pâna atunci. Ce a urmat ? Intrarea în NATO a necesitat reducerea masivă a efectivelor armatei şi am înteles aceasta. Drept urmare, am trecut în rezervă dupa 25 de ani de activitate cu drept de pensie, pensie penalizată datorită faptului ca nu aveam, vechimea de 30 ani. Până în 2000 cadrele militare se deplasau la serviciu şi prin oraş în uniforma mândri ca fac parte din armată. Acum se strecoară anonimi pe poarta unitţtii în haine civile în care sa nu atragă atenţia, ruşinându-se parcă de apartenenţa la instituţia militară. Iar prin oraş ce să mai spun ! Ştiu că aşa cum orice pădure îşi are uscăturile ei, şi în armată au fost persoane care, din diverse motive, nu au fost exemple de urmat, dar acestea, ca procentaj, nu au depăşit procentul persoanelor cu apucături similare din populaţia României. A urmat dezastrul pornit de actuala guvernare, sub care, pensionarii militari, au ajuns asistaţi social, lumea se uită la noi ca la nişte paria care trăiesc din bugetul asigurărilor sociale, fără să fi contribuit cu 5 bani (vechi) la acesta. Şi, culmea ironiei, populaţia mai are încă încredere în armată ! Acum, au « recalculat » pensiile militare ‘nesimţite’ ilegal Ce urmează ? La modul în care populaţia României, practic îndobitocită de guvernările de până acum dar mai ales de actuala guvernare, a reacţionat, prevăd o continuare a dezastrului încă cel puţin 20 de ani, mai ales că, pdl-ul, deşi habar nare de guvernare se indobitoceste din ce in ce mai mult. DESTEAPTATE ROMANE !

 4. Ba nea Tepes,
  se vede de la o posta ca esti javra portocalie…mai la inceput parca te durea soarta parinitilor tai…mai apoi cica esti si tu sindicalist…mai slugoiule de ce nu are ma(ma) ta ce sa puna pe masa acum in secolul luminii ?…stii de ce mai afectatule de sondaje??..pentru ca l-ati votat pe marele marinar…si v-ati bucurat de bidonul de ulei …ati prajit o luna si acum va prajiti toata viata mai intunecatule …hai mars ca puti mai rau decat zdreanta dintre picioarele amantei marelui chiompec…sictir!!!!

  Edit admin: Jandarmu, va rugam sa pastrati comentariile in limita decentei.

 5. Ce sarbatoare nationala Tepes? Nu te gandesti ca femeile de la noi sunt chinuite de actuala guvernare? Dute tu cu Udrea si te plimba .

 6. Nea Iordache, mai mai sa te cred. Ai scris asa de frumos in prima parte ca mai avea putin si-mi dadea lacrimile, dar…in virtutea inertiei ai dat cu bata in balta la sfarsit facandu-ma prost.
  Cu asa limbaj vrei tu sa ma atragi pe mine de 1 Martie la miting? Mai pretinzi si ca esti colonel. Mie personal mi-ar fi rusine sa o spun. Dar daca Dogaru ne face slugi, tu de ce nu ne-ai face prosti?
  Cat despre mama si tata……….sa le dea Dumnezeu sanatate. Cand parintii mei(CARE NU AU AVUT BANI CA SA FACA UN LICEU) munceau in miros de acid clorhidric,sulfuric si amoniac, domnia ta stateai picior peste picior in birou si miscai 3 hartii de colo-colo.
  Precum vezi, te domnesc, nu te fac prost.
  Eu stiu si sunt perfect constient ca s-a incalcat legea. Nu sunteti voi de vina ca ati fost pensionati dupa nu stiu ce lege si ca acum se aplica ceva retroactiv contrar Constitutiei. Nu sunt batut in cap.
  Ceea ce nu intelegeti voi este ca afectati toate sarbatorile nationale si asta nu duce decat la oprobiul public. Cine dracu va tine sa nu va manifestati nemultumirea (justa dealtfel) in oricare din zilele ce urmeaza? De ce trebuie sa o faceti de ziua martisorului cand toate femeile din tara asta sunt libere? Candeste o sarbatoare, cand este o zi care reprezinta ceva…..in sufletul fiecaruia dintre noi. Puteti intelege aceste lucruri?

 7. Tepes,tot respectul pentru parintii dvs., sa le dea bunul Dumnezeu multa sanatate si pensie lunga,dar hai sa stam si sa judecam lucrurile asa cum sunt.
  Cand parinti dvs., urmau scoala profesionala(desi aveau posibilitatea sa urmeze un liceu!),eu faceam salturi si culcat,bateam pas de defilare cu piciorul cat mai sus si faceam noaptea plantoane de-mi sareau capacele in liceul militar.Inca de atunci parintii dvs., stiau ca au statut de muncitor cu un salariul modest fata de un cadru militar si au acceptat asemenea conditie sociala. Ori acum vrei sa-i pui la masa cu mine?Eu am fost colonel si am 2000 lei,ti se pare asa de mare?
  Bai tepes stai cuminte ca mirosi a prost de la distanta.Unul ca tine ar trebui sa vina pe 1 martie si in semn de pretuire pentru parintii sa stai la miting 5 ore in Piata Victoriei sa-i dam jos pe actuali guvernanti.Sa-ti fie RUSINE.

 8. Cetatean, daca nu sunt de acord cu aceste scandaluri inseamna ca sunt pdl-ist? Cum nu va face cineva poftele si nu scriu asa cum vreti voi sunt ba pdl-isti, ba impotriva voastra si ati fi in stare sa le dati cu ceva in cap. Probabil ca tine sunt putini in randul militarilor rezervisti, dar sunt destui rezervisti care nu merita nici jumatate din banii pe care ii iau. Din cauza astora ca voi a scazut armata in sondaje. Nu va vedeti decat de buzunarul vostru. Onoarea, demnitatea sunt pentru voi doar vorbe de rahat pe care le aruncati in ochii presei prea avida dupa senzational. Singurul scop este sa va umpleti buzunarele, daca este posibil cu si mai multi bani.

  Pacat de tine, mai pretinzi si ca esti rezervist……cu scoli inalte. Astia ca tine si Dogaru, care folosesc un limbaj de mahala , ati dus la refuzul populatiei de a va lua apararea. Eu ma retrag din sindicat. Nu asa lupta un sindicat. In afara de jos basescu si jos boc nu am auzit altceva. Pe mine ma intereseaza drepturile mele, nu cine este la conducere.
  As mai avea multe de spus , dar ma dor tastele si deja m-am intins prea mult.
  Asa ca draga cetatene: ciocul mic si joc de glezne ca ruginesti.

 9. pacat ! … nici unul nici altul nu aveti dreptate ! si e pacat sa va exprimati asa .
  tepes … as dori ca parlamentul si guvernul sa asigure parintilor tai dupa 40 de ani de munca , in acele conditii , o pensie de 3.000 ron … dar cei alesi si numiti in functii nu stiu decat … sa taie !…
  cetatene … la modul in care gandesti si te exprimi … esti mai mare pdl-ist decat tepes … si la fel de manipulat !

 10. @tepes
  Puti puternic a PDL!Care-i vina miliarilor ca n-are ma-ta ce pune pe masa ??? Sau ca o are tactu mica ??? Fiecare lupta pentru drepturile lui.Mai bine vezi-ti de PDL-ul tau care ne improsca cu minciuni si manipulare in fiecare zi !!!

 11. Iarasi circ, iarasi scandal si pentru ce? Pentru ca in sfarsit s-a facut dreptate. Parintii mei au lucrat 40 de ani intr-un combinat chimic cu grupa 1 de munca si au in acest moment pensii de 1200 de lei. Si vine un …..pensionar militar sa se planga ca i-a fost redusa pensia de la 50 de milioane, la 35.
  Stimati domni, pana unde merge avaritia si tupeul dumneavoastra? Voi chiar nu realizati ca in tara asta sunt oameni care nu au ce pune pe masa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular