joi, aprilie 18, 2024
AcasăRezervistiACMRR din Ministerul de Interne s-a prezentat marti la Comisia de abuzuri...

ACMRR din Ministerul de Interne s-a prezentat marti la Comisia de abuzuri din Camera Deputatilor.

In timp ce la sindicatul militarilor scandalurile se tin lant pe tema banilor cheltuiti sau nu ilegal, ANCMRR din Ministerul de Interne actioneaza la Comisia de abuzuri din Camera Deputatilor unde si-a prezentat nemulţumirile legate de recalcularea pensiilor, înmânând preşedintelui Comisiei o serie de documente în sprijinul acestor nemultumiri.

Reprezentantii ANCMRR din MI, au prezentat succint nemulţumirile cadrelor militare în rezervă şi în retragere din MAI, ei spunand ca, prin noua legislaţie în domeniul pensiilor militare, se face o discriminare faţă de structurile militare ale celorlalte state NATO.
„Pensiile militare în tarile NATO sunt reglementate, prin legi speciale sau capitole separate într-un sistem de lege unitară a pensiilor”, a arătat vicepreşedintele asociatiei, generalul maior Ioan Hurdubaie.

In opinia asociaţiei, „pensia militară este un drept de proprietate asupra căruia statul nu mai are drept să dispună decât în situaţii expres prevăzute de lege” si „prin legea 119 s-a încălcat pentru prima oară principiul neretroactivităţii legii”.

In cadrul audierilor cateva puncte de vedere pe marginea reclacularii pensiilor le-au avut:

-preşedintele Comisiei de abuzuri, deputatul Ioan Stan : plângerile asociaţiei sunt întemeietate, iar comisia le va dezbate şi va acţiona, însă a cerut un timp necesar pentru a studia in detaliu problema;
-vicepreşedintele comisiei, deputaul Octavian Marius Popa: ceea ce s-a întâmplat cu pensiile militare reprezintă „un abuz comis printr-un act politic fără precedent într-o societate democratică”. „Mă tem că totul este posibil şi cred că, dincolo de pagube materiale care au fost suferite, există şi un imens prejudiciu moral”
El le-a sugerat pensionarilor din MAI să încheie acordul de colaborare cu sindicatele de profil, respectiv cu sindicatul poliţiştilor şi cu sindicatul jandarmilor, „pornind de la principiul că fiecare va deveni mai devreme sau mai târziu pensionar”.
-vicepreşedintele comisiei, deputaul Adrian Gurzău a spus printre altele că există persoane în cazul cărora pensiile au fost mărite. Deputatul considera in opinia sa că a existat o proastă gestionare a subiectului şi că, era necesară o dezbatere publică mult mai amplă.

Dupa o stire din jurnalul.ro

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

 1. AM IESIT LA PENSIE PE LEGEA STATULUI ROMAN, 164/2001, PE FUNCTIE DE COLONEL IAR DUPA LEGEA DE RECALCULARE A PENSIILOR MI S-A TAIAT 1.200 DE RON/LUNAR DIN PENSIE CA SI CUM AS FI FRAUDAT STATUL ROMAN, FARA SA FI FOST CONDAMNAT DE VREO INSTANTA JUDECATOREASCA . CAND A FOST CORECT :
  -ATUNCI IN 2001 SAU ACUM IN 2012 ???PRINCIPIUL FUNDAMENTAL DIN LEGEA 164/2001 , CA SI CRITERIU NATO SI SHENGEN, ERA CA NICI UN MILITAR, POLITIST SAU MAGISTRAT , SA NU POSEDE O PENSIE MAI MARE DECAT 100% DIN ULTIMA SOLDA/SALARIU.OARE MAGISTRATII AVEAU SALARII DE 5000 DE EURO/LUNA ?? OARE UNII MILITARI AVEAU SOLDA DE 95.000 DE LEI SAU 45.000 DE LEI/LUNA ??? NU MAI ZIC DE SUBOFITERI , PE CARE NU II ACUZ DAR AU PENSII CU MULT MAI MARI DECAT OFITERII SUPERIORI , DEOARECE S-A INTORS ROATA.

 2. D-lor, eu la 14 ani bateam pas de defila re intr-un LICEU MILITAR,unde concurenta era 20/1,iar EMIL BOC la acea varsta facea Liceul AGRICOL la el in sat si pazea GASTELE.Apoi eu am devenit ofiter al ARMATEI ROMANE.BOC,socotitor la un amarat de CAP.Dar a venit marea invalmaseala din 1989,si iata-l pe acest BOK DE LA RACHITZELE CLUJ,MARE OM POLITIC,cu studii la apelul bocancilor,cu slana si coasa dupa el MARELE OM POLITIC AL ROMANIEI.Totul bun pana aici,dar un om cinic,fara prestanta,sters ,servil,milog…etc=NOUL DINU PATURICA AL ROMANIEI.Dar odata totul se va sfarsi.Si ce vor zice taranii din satul lui daca acesta va sfarsi tragic,dupa ce si pe ei i-a prejudiciat cu ceva?????????.

  Read more: http://www.amz.ro/articole/legea-pensiilor-actualizata-in-anul-2010-capitolul-10#ixzz1FYnKrTAD

 3. Nici canacheu nici gurzau nu vor ințelege niciodata de ce numele lor este și va fi scris pentru totdeauna de catre militari ( fie ei in rezerva sau retragere) cu litere mici. Acești inși (era sa scriu oameni, dar m-am gandit ca om inseamna cu totul altceva decit ceea ce reprezinta acești inși),nu se vor ridica niciodata la nivelul zecilor de mii de cadre militare pe care cu *puterea* lor vremelnica i-au umilit, nici in gindire nici in fapte. In nimicnicia lor au injosit o intreaga categorie sociala, incalcind legi ( constituția) și principii de drept, care se perpetueaza de la instituirea dreptului roman. Rușine celor care au ajuns printr-o ișelatorie sa conduca aceasta nație(din rindul careia fac și eu parte), care din pacate iși merita numele și renumele de *mamaligari*.Ne-am simțit jigniți cind antrenorul echipei de fotbal a Bulgariei ne gratula cu acest apelativ. Dar prin modul de acțiune și comportare ne meritam acest nume.

 4. BINE CA NU S-AU DUS LA COMISIA DE APARARE !

  … SA STAI DE VORBA PE TEMA ASTA CU … cANACHEU !!!!!!!!!!!!!!!

  … CHIAR SI CU gURZAU A FOST AIUREA ! … DAR EL MACAR E IN COMISIA DE ABUZURI … CHIAR DACA NU INTELEGE CE E ACELA UN ABUZ !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE