luni, mai 27, 2024
AcasăLegislatieANCMRR catre televiziuni: SCMD nu reprezinta decat o mica parte a rezervistilor...

ANCMRR catre televiziuni: SCMD nu reprezinta decat o mica parte a rezervistilor militari

Concluzia din titlu apare in urma unui comunicat adresat de ANCMRR catre principalele posturi TV  informative din Romania. Aceasta reactie, apare, probabil,  ca urmare a vehicularii tot mai dese a ideii ca SCMD reprezinta militarii aflati in rezerva si retragere, in conditiile in care citam ”Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate reprezintă un număr restrâns al cadrele militare care au trecut în rezervă , în principal al celor disponibilizate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României Nr.7/1998, unii datorită reformei făcute în armată, alţii la cerere”. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta informare:

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A CADRELOR MILITARE
ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE
„ Alexandru Ioan Cuza”

Către,

POSTUL – T.V._______

Pentru informarea dumneavoastră privind reprezentarea cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din M.Ap.N., am constatat că la unele posturi de televiziune se acreditează ideea că Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D) este reprezentantul tuturor rezerviştilor militari din ţară.

Pentru corecta informare a opiniei publice şi din respect pentru postul dumneavoastră de televiziune, dorim să facem următoarele precizări :

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate reprezintă un număr restrâns al cadrele militare care au trecut în rezervă , în principal al celor disponibilizate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României Nr.7/1998, unii datorită reformei făcute în armată, alţii la cerere.

Parte din celelalte cadre militare disponibilizate şi o mare parte din militarii trecuţi în rezervă sau retragere cu drept de pensie, având vechime completă în muncă au constituit, după anul 1990, o serie de structuri asociative.

Din aceste structuri asociative cea mai reprezentativă este ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE „ Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.) provenite din M.Ap.N., despre care dorim să vă informăm în continuare :

– A.N.C.M.R.R. este persoană juridică română de drept privat, de utilitate publică, fără scop patrimonial, independentă, democratică, apolitică, non profit şi deschisă, care cuprinde cadrele militare în rezervă şi în retragere provenite din M.Ap.N. Este continuatoarea nobilelor tradiţii ale organizaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere atestate legal din anul 1925, precum şi moştenitoarea patrimoniului acestora.

Asociaţia nu este angajată politic şi nu desfăşoară activităţi în favoarea sau defavoarea vreunui partid sau organizaţie politic. Poate însă solicita sprijinul acestora în iniţierea, susţinerea sau promovarea unor legi, acte normative şi acţiuni ce privesc îndeplinirea scopurilor Asociaţiei.

Reprezintă şi apără drepturile şi interesele cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ale familiilor acestora în relaţiile cu M.Ap.N., cu celelalte autorităţi şi instituţii publice, centrale şi locale.

A.N.C.M.R.R. colaborează şi relaţionează cu celelalte structuri asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, mai puţin cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.) în sensul că, deşi ne preocupă aproximativ aceleaşi probleme privind drepturile membrilor nu putem fi de acord cu formelele şi metodele folosite de această structură pentru rezolvarea solicitărilor. Ori, în concepţia A.N.C.M.R.R., monitorizarea rezolvării problemelor privind asigurarea drepturilor membrilor săi prezentate structurilor de conducere competente ale statului, trebuie realizată numai prin intervenţii legale, comportament civic şi pertinent.

Detalii despre Statutul şi istoricul A.N.C.M.R.R. puteţi găsi pe SIT-eul „www.ancmrr.ro”

Succinta prezentare a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” provenită din M.Ap.N., ne dă speranţa că la emisiunile TV care includ şi probleme din sfera noastră de activitate vom putea colabora, la solicitările dumneavoastră, oferindu-vă informări, lămuriri, date pentru o rezolvare corectă a problemelor rezultate.

PURTĂTOR DE CUVÂNT al ANCMRR

Gl.Bg.(r) Victor CONSTANDA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE