sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraInterneFregata "Regele Ferdinand" va pleca miercuri din portul Constanţa in operatiunea antipiraterie...

Fregata „Regele Ferdinand” va pleca miercuri din portul Constanţa in operatiunea antipiraterie ”Atalanta”

Fregata Regele Ferdinand
Fregata „Regele Ferdinand” va pleca miercuri din portul Constanţa pentru a participa la operaţia de luptă „Atalanta”, împotriva pirateriei navale în Golful Aden, sub comandă UE. Misiunea navei, comandată de comandorul Mihai Panait şi având la bord un echipaj alcătuit din 236 de marinari, se va încheia pe 14 decembrie.

“Elementele de noutate ale acestei misiuni sunt multiple. Geografic, este prima misiune de lupta la distanta de peste 2.500 de mile marine si, deopotriva, prima participare a unei nave militare romanesti intr-o operatiune maritima de securitate in aceasta zona geografica”, a declarat ministrul Dobritoiu la activitatile prilejuite de ziua marinei.

De la intrarea în serviciul Forţelor Navale ale României, Fregata F 221 “Regele Ferdinand” a executat o serie de misiuni, dintre care cele mai importante sunt operaţia “ACTIVE ENDEAVOUR” în anii 2005, 2007, 2008, 2010 în Marea Mediterană, exerciţiul “BREEZE-CERTEX” în anii 2007, 2008 în Bulgaria, exerciţiul “NOBLE MIDAS” în anii 2007 în Croaţia şi 2008 în Italia.

În cadrul misiunii executate anul trecut în cadrul grupării navale a NATO ce a actionat în operaţia “UNIFIED PROTECTOR” – 2011, fregata a parcurs peste 17.400 de mile marine şi a executat aproximativ 770 de misiuni specifice.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE