duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militara45 de ani de la înfiinţarea Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi...

45 de ani de la înfiinţarea Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM)

Foto:dpa.ro
În data de 12 decembrie 2013, la Sala de spectacole a Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti, s-a desfăşurat Sesiunea aniversară organizată cu prilejul împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare.

Manifestarea a constituit un omagiu adus comunităţii cercetătorilor ştiinţifici şi proiectanţilor din armata României care s-au dedicat nobilei munci de concepţie intelectuală, precum şi a celor care vin în sprijinul realizării capabilităţilor necesare Ministerului Apărării Naţionale.

Pe parcursul desfăşurării activităţii, comandantul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare colonelul dr.ing. Liviu Coşereanu a prezentat principalele realizări ale agenţiei, precum şi evoluţia colaborărilor şi perspectiva relaţiilor de cooperare cu operatorii economici de profil din cadrul industriei naţionale de apărare, precum şi implicarea acestei structuri unicat în Armata României în realizarea programului naţional de interes strategic „Transportor blindat pentru trupe 8X8″.

Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, este instituţia care asigură competenţa ştiinţifică şi tehnologică a Ministerului Apărării Naţionale în desfăşurarea programelor de achiziţii pentru înzestrare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE