vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitate militaraLicitatii trucate la MApN

Licitatii trucate la MApN

Sigla consiliul concurentei
Consiliul Concurentei a amendat patru companii pentru trucarea unor licitatii organizate de Ministerul Apararii Nationale, amenda avand un cuantum total de 12.487.017 lei (aprox. 2,8 milioane euro).

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei, declanşate din oficiu, privind practica concertată a companiilor de a truca licitaţiile pentru achiziţia produselor din gama “armament de infanterie” şi „aparatură optică” aferentă, în perioada 2005-2007, astfel:

– S.C. Transcarpat Sportours International S.R.L. din România- 142.167 lei (32.020 Euro);

– J.P. Sauer & Sohn GmbH din Germania – 7.063.650 lei (1.590.912 Euro);

– San Swiss Arms AG din Elveţia – 2.860.900 lei (644.347 Euro);

– Brugger & Thomet AG din Elveţia – 2.420.300 lei (545.113 Euro).

Consiliul Concurenţei a constatat că S.C. Transcarpat Sportours International S.R.L. a fost împternicit de J.P. Sauer & Sohn GmbH, San Swiss Arms AG şi Brugger & Thomet AG să le reprezinte la licitaţii şi a a elaborat ofertele pentru fiecare companie. În acest fel, au fost împârţite portofoliile de produse, astfel încât cele trei companii nu s-au mai concurat, deşi exista această posibilitate.

„Practic, S.C. Transcarpat a avut acces la informaţii sensibile şi a elaborat ofertele în aşa fel încât să maximizeze şansele de câştig pentru fiecare companie. Un astfel de comportament contravine atât prevederilor legislaţiei româneşti în domeniul concurenţei, cât şi prevederilor Tratatului de Funcţionare a Comunităţii Europene” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conform legislaţiei în domeniul concurenţei, practicile concertate reprezintă toate acele forme de coordonare care, fără să ajungă la stadiul în care să poată fi numite înţelegeri, reprezintă tot o formă de cooperare între companii care limitează sau elimină concurenţa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE