miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraZece ani de Forte pentru Operatii Speciale

Zece ani de Forte pentru Operatii Speciale

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
La 1 martie au fost aniversati 10 ani de la infiintarea primei unitati de forte pentru operatii speciale (FOS) din Romania, batalionul de la Targu Mures ce a primit denumirea onorifica ”Vulturii”. In semn de apreciere pentru activitatile desfasurate de aceste trupe de elita ale armatei in teatrele de operatiuni, ministrul Dusa a participat la aniversare.

” Aceste formatiuni militare sunt formatiuni de elita ale Armatei Romane, formatiuni care in cei zece ani au adus un aport deosebit la calitatea muncii Armatei Romane, au participat in cele mai periculoase locuri din lume la operatiuni militare si si-au dovedit calitatea si posibilitatea de a interveni in orice situatie, fie ca este vorba despre o interventie aeriana, marina sau pe uscat. Am venit la Targu Mures in aceasta zi festiva pentru a aprecia munca pe care conducerea batalionului de aici si toate efectivele batalionului au prestat-o in cei zece ani si faptul ca in acesti ani au participat la nenumarate misiuni speciale in cele mai periculoase locuri din lume, fie ca este vorba de Afganistan, de Irak, de Kosovo sau de participarile in Golful Somalez, la acele misiuni pe care fortele NATO le-au realizat pentru asigurarea securitatii mondiale”, a declarat Dusa.

Potrivit ministrului, fortele pentru operatii speciale ale MApN sunt pregatite pentru a face fata oricarei situatii si oricarei misiuni pe care MApN, Statul Major General le ordona, fiind pregatite sa intervina in misiuni, „fie ca este vorba despre NATO, fie ca este vorba despre UE”, intr-o lume care se confrunta cu foarte multe pericole – „criza mondiala, terorismul, razboiul electronic”.

Ceremonia de aniversare a zece ani de catre Brigada 6 de Operatii Speciale „Mihai Viteazul” din Targu Mures a fost marcata de o demonstratie a militarilor si de un moment de reculegere in memoria ofiterului Tiberius Petre, ucis intr-un schimb de focuri in Afganistan in 2009.

Nu ne ramane decat sa le spunem si noi La Multi Ani si sa speram ca militarii din FOS isi vor face datoria cel putin ca si pana acum , in ciuda restrictiilor bugetare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE