marți, noiembrie 28, 2023
AcasăIn zona barfeiVinovati de recalcularea gresita a pensiilor militare sunt ”cei de la stat”

Vinovati de recalcularea gresita a pensiilor militare sunt ”cei de la stat”

Ce intelege primul ministru Ponta prin expresia ”cei de la stat”, doar domnia sa stie. Cert este ca a facut aceasta afirmatie undeva la un post de televiziune si a fost preluat de toata mass-media romaneasca. Oare intelege domnul Ponta prin aceasta expresie ca vinovati sunt cei care au ordonat aceasta recalculare revizuita (Boc, actualul vicepremier Oprea si generaleasa Lupu) sau pur si simplu micii executanti ce au lins efectiv mii de dosare?

„Înţeleg că au fost nişte probleme, m-a informat ministrul Apărării, ministrul Muncii. Trebuie să vedem cum să facem în aşa fel încât pe de o parte să calculăm corect şi pe de altă parte să nu stârnim o nouă panică, adică oamenii să creadă că le scade cineva pensia. Nu cred că asta e ideea”, a spus Ponta.

Prezentand problema pensiilor militare ca fiind una delicata intrucat s-au facut erori în calcul, primul ministru o da de gard in stilul caracteristic, fara a intelege ceva concret, asa cum am inteles de la fostul ministru Dobritoiu care afirma clar ca bugetul este prejudiciat cu peste 500.000 de euro pe luna prin marirea ilegala a pensiilor.

„Pe de altă parte, nu poţi să vii să spui oamenilor că dacă s-au făcut erori în jos – sigur că poţi să le măreşti pensia – dar dacă s-au făcut erori în a calcula mai mult decât era, să începi să-i spui omului acum că de fapt îi tai din pensie… e foarte complicat”, a spus Ponta.

Întrebat de moderator daca pensiile marite vor fi diminuate, Ponta a precizat: „Părerea mea e că trebuie să găsim o altă soluţie legislativă. Nu e vina omului, e vina celor care au calculat din instituţiile statului şi să te duci să te întorci iar împotriva oamenilor mi se pare anormal. Şi mi se pare că, dacă a greşit statul, nu plăteşte omul. Dacă au greşit cei de la stat, plătesc cei de la stat”.

Ati inteles daca se vor taia sau nu? Eu garantat nu am inteles nimic…..dar probabil asta este si scopul.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. DESFIINTAREA SI TAIEREA PENSIILOR MILITARE PENTRU MILITARII DE CARIERA, A FOST REALIZAT LA ORDINUL OCULTEI DECIZIA FIIND LUATA DE TRAIAN BASESCU. LA MAGISTRATII MILITARI PRODUCE EFECTE LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT 164/2001, DIXIT, CUM ESTE STATUAT IN MODIFICAREA LEGII DIN 26.01.2012. PRESMIERUL BASIST PONTA NU SE POATE ABATE DE LA INTELEGEREA DE COABITARE CU BASESCU , PRIN PRISMA CONDITIONARII CA ESTE NUMIT PRESMIER DAR SA CONTINUE DECIZIILE IMPUSE LUI EMIL BOC.
    EXPERIMENTUL DESFIINTARII PENSIILOR MILITARE A INCEPUT IN 1998 IN CANADA SI NU A REUSIT. S-A APLICAT IN 2008 IN LETONIA SI NU S-A FINALIZAT DEOARECE CURTEA CONSTITUTIONALA A LETONIEI A REFUZAT SA ACCEPTE ACEST LUCRU INSA APLICAT IN 2010 IN ROMANIA , EXPERIMENTUL A REUSIT TOTAL SI DEFINITIV.”Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca!”, iar “o natie resemnata, este doar o populatie”.
    “DORMI ROMÂNE, DORMI ÎN PACE, ROMÂNIA PRAF SE FACE!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular