duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraTransfer de autoritate in Camp Apache din provincia Zabul, Afganistan

Transfer de autoritate in Camp Apache din provincia Zabul, Afganistan

Joi, 10 februarie a.c., în Camp Apache din provincia Zabul, Afganistan, a avut loc ceremonia transferului de autoritate dintre detasamentul OMLT (Operational Mentoring and Liaison Team), tip batalion, rotatia a III-a, comandat de locotenent-colonelul Sorinel-Relu Negut, si detasamentul OMLT, tip batalion, rotatia a IV-a, comandat de locotenent-colonelul Corneliu Visan.

În timpul misiunii, care a durat sase luni, cei aproximativ 30 de militari din compunerea detasamentului OMLT, tip batalion, rotatia a III-a, au desfasurat activitati de instruire si consiliere a militarilor Kandakului (batalion) nr. 5 din cadrul Brigazii 2 a Armatei Nationale Afgane.

La ceremonie au participat colonelul Nicolae Popescu, reprezentantul Centrului de Conducere Operationala, colonelul James
Blackburn, comandantul Combined Team Zabul, si colonelul Viorel Albastroiu, loctiitorul comandantului Combined Team Zabul pentru operatii NATO. Din partea autoritatilor afgane, a participat guvernatorul provinciei Zabul, Mohamad Ashraf Nassery, si seful politiei provinciale Zabul, colonelul Jallani Gholam.

La finalul ceremoniei, colonelul Nicolae Popescu a multumit în numele ministrului apararii nationale si a sefului Statului Major
General, militarilor din detasamentul OMLT, tip batalion, rotatia a III-a, pentru determinarea si profesionalismul dovedite în cele sase luni de misiune într-o zona dificila si le-a urat militarilor din cadrul OMLT, tip batalion, rotatia a IV-a, mult succes, iar la finalul celor sase luni de misiune sa raporteze, ca si colegii lor pe care îi înlocuiesc , „Misiune îndeplinita!”.

Sursa: Observatorul militar nr.6
Sursa foto: Observatorul militar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE