sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLegislatieComisia de Aparare din Senat: aviz favorabil OUG 1/2011, doar daca pensiile...

Comisia de Aparare din Senat: aviz favorabil OUG 1/2011, doar daca pensiile cresc

Comisia de Apărare din Senat a dat, ieri, aviz favorabil Ordonanţei de Urgenţă 1/2011 care prevede recalcularea pensiilor militarilor, cu amendamentul potrivit căruia dacă la recalculare vor rezulta sume mai mari, acestea se vor aplica, iar dacă vor rezulta sume mai mici, vor rămâne în plată pensiile care au cuantumul mai mare.

Teodor Meleşcanu, preşedintele Comisiei senatoriale pentru Apărare, în calitate de coautor al amendamentului, a declarat că la formularea acestuia s-au avut în vedere atât principiile de drept, cât şi prevederile Legii 19/2000 a pensiilor. „Singura problemă la care nu am primit răspuns este de ce a fost nevoie de tot acest exerciţiu. Mă refer la desfiinţarea sistemului de pensii ocupaţionale şi trecerea la cele pe bază de contributivitate, în condiţiile în care nu se face nicio economie şi în condiţiile în care bulversarea pentru foarte mulţi e foarte mare“, a adăugat Meleşcanu.

Teodor Melescanu este un fin cunoscator al fenomenului militar, in urma remanierii guvernamentale din 5 aprilie 2007, fiind numit în funcția de ministru al apărării naționale, în Guvernul Tăriceanu, functie in care a stat pana in data de22 decembrie 2008.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE