miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraTorpile usoare antisubmarin pentru fortele navale

Torpile usoare antisubmarin pentru fortele navale

Ministerul Apărării Naţionale intenţionează să cumpere prin intermediul CN Romtehnica SA Bucureşti 18 torpile uşoare antisubmarin, cu o valoare estimată de aproape 55 de milioane de lei, fără TVA.

Potrivit Mediafax, care citeaza anunţul licitaţiei publicat pe SEAP, sursele de finanţare ale contractului de furnizare care urmează să fie atribuit sunt surse bugetare şi venituri proprii, valoarea estimată a achiziţiei fiind de 54.854.546 lei fără TVA.

Procedura de achiziţie este licitaţia restrânsă si se va desfăşura în două etape: calificarea şi selectarea candidaţilor şi evaluarea ofertelor depuse de aceştia.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 9 septembrie.

Achiziţia torpilelor se va face printr-un acord cadru valabil 36 de luni de la semnare. Cantitatea maximă de produse ce vor fi livrate estimată pentru acordul-cadru este de 18 bucăţi, în timp ce cantitatea maximă estimată pentru primul contract subsecvent este de 9 bucăţi.

Candidaţii trebuie să demonstreze că au realizat o cifră de afaceri globală în perioada 2011-2013 de minimum 27.427.273 lei (5.962.450 euro).

Potrivit anunţului, candidatul trebuie să fi executat, în ultimii 5 ani, livrări de produse similare şi care cumulat să fi avut o valoare de cel putin 27.427.273 lei (5.962.450 euro).

Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Mai toata presa romaneasca atribuie aceasta achizitie unicului submarin pe care Romania il are in acest moment, ”Delfinul”, insa este putin probabil ca aceste torpile sa fie destinate lui, cel putin din doua considerente:
-torpilele usoare sunt de calibru 324mm insa submarinul foloseste de 533mm;
-putin probabil ca MApN sa achizitioneze torpile pentru submarin si sa modifice lanstorpilele atata timp cat el este neutilizabil din lipsa bateriilor (estimate la circa 20 milioane de dolari).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE