vineri, iunie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiTeste la MApN: arma de asalt calibrul 5,56 mm

Teste la MApN: arma de asalt calibrul 5,56 mm

Ministerul Apărării Naţionale va testa în perioada următoare o armă de asalt, calibrul 5,56 mm, fabricată la Cugir şi care poate fi folosită în condiţii extreme de temperatură şi umiditate, informează Compania Naţională Romarm SA, printr-un comunicat.

“În conformitate cu prevederile Acordului de colaborare pentru realizarea proiectului Arma de asalt cal. 5,56 mm cu muniția aferentă, încheiat între Departamentul pentru Armamente din cadrul MApN şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în 30 august 2010, producătorul-Fabrica de Arme Cugir SA, a transmis către structurile specializate ale MApN arma de asalt calibrul 5,56 mm-model experimental (trei bucăţi), pentru parcurgerea activităţilor prevăzute în Programul de testare şi evaluare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit Romarm, noua armă permite efectuarea eficientă a tragerilor în condiţii extreme de temperatură şi umiditate şi dispune de posibilitatea de montare opţională a unui aruncător de grenade calibrul 40 mm, precum şi a diferite tipuri de aparatură optică şi optoelectronică de ochire, cât şi a unor sisteme complementare de sprijin al executării tragerii şi căutare-descoperire (marcator LASER, sistem de ochire rapidă, lanternă tactică).

De asemenea, arma este echipată cu pat telescopic şi elemente de prindere-protejare din polimeri, încărcător cu o capacitate de 30 de cartuşe cu dimensiunea 5,56×45 mm şi interfeţe de tip Picatinny. Viaţa ţevii este de 15.000 de lovituri. Arma poate trage foc cu foc, foc automat sau serii scurte de 2-3 cartuşe. Masa armei este de 3,965 kilograme, se mai arată în comunicatul Romarm.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE