sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLegislatiePersonalul din domeniul sigurantei nationale obligat sa adere la fonduri de pensii...

Personalul din domeniul sigurantei nationale obligat sa adere la fonduri de pensii private

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 98/2011 pentru modificarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor administrate privat a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 827, din 22 noiembrie 2011.

Astfel, ordonanta de urgenta prevede extinderea categoriilor de salariati care trebuie sa participe la sistemul de pensii administrate privat (Pilonul II). Sunt vizati astfel: cadrele militare în activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, exceptie facand persoanele a caror identitate constituie informatie clasificata, potrivit legii, persoane ce nu participa la fondurile de pensii administrate privat.

Termenul pâna la care aceste categorii de persoane au obligatia de a se înscrie la un fond de pensii administrat privat este de 7 luni de la intrarea în vigoare a noii OUG 98/2011, respectiv iunie 2012 ulterior ele fiind distribuite aleatoriu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE