duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiBalonul filierei indirecte a inceput sa rasufle: primele cinci condamnari.

Balonul filierei indirecte a inceput sa rasufle: primele cinci condamnari.

Ceva incepe sa miste si in cazul dosarului “Mită pentru avansarea în Armată”, cinci din cei peste o sută de militari judecaţi pentru fraudarea unor concursuri de angajare în armată fiind condamnaţi de judecătorii instanţei supreme la pedepse cuprinse între zece luni şi doi ani de închisoare cu suspendare, potrivit adevarul.ro.

Magistraţii instanţei supreme au luat astfel act de faptul că cei cinci inculpaţi condamnaţi sunt de acord să invoce articolul 320 indice 1, alineatul 7 din Codul de procedură penală, ce vizează „judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei”.

Astfel, cei cinci inculpaţi au fost judecaţi imediat doar în baza probelor, dovezilor şi susţinerilor procurorilor, în acest fel beneficiind de micşorarea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.

Ce a rezultat din aceasta judecata scurta: instanţa supremă l-a condamnat pe fostul comandant al UM 01261 Piteşti Vasile Belciug, acuzat de trafic de influenţă şi alte fapte de corupţie, la un an şi zece luni de închisoare, cu suspendarea executării detenţiei şi un termen de încercare de trei ani şi zece luni. În cazul lui Belciug instanţa a dispus confiscarea unei sume de trei mii de euro precum şi obligarea acestuia la plata a 5.500 de lei către Ioan Marius Zăgrean.

Colonelul Valerică Diaconu, fost comandant al UM 01225 Piteşti, a fost condamnat la doi ani de închisoare, executarea acestei pedepse fiind suspendată cu un termen de încercare de patru ani.

Maiorul Alin Sorin Pîrvu de la UM 01261 Piteşti, sublocotenentul Nicoleta Băcanu, din cadrul UM 01643 Piteşti si maistrul militar Mircea Băcanu, din cadrul UM 01643 Piteşti au fost condamnati de instanţa la câte zece luni de închisoare, cu suspendarea executării sentinţei. Decizia luată faţă de cei cinci poate fi atacată, caz în care dosarul va ajunge la completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.

Viitorul nu este prea roz pentru ceilalti inculpati

Judecarea celorlalte persoane va continua la instanţa supremă într-un dosar disjuns din acesta, următorul termen fiind stabilit pentru 27 ianuarie 2012.
În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au trimis în judecată 112 inculpaţi, din care doi generali, 24 de ofiţeri, 15 subofiţeri şi maiştri militari şi 71 de caporali candidaţi la selecţii şi concursuri organizate în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în unităţi din Breaza şi Piteşti.

Asta sa fie profesionalizarea armatei promisa de politicienii romani si asumata de acestia? Asa a fost inteleasa aceasta profesionalizare de anumite persoane cu idei de marire? Ce spun oare tinerii absolventi de academii, dupa cinci ani de studiu si chin, cand ajung subordonatii unui neica nimeni trezit peste noapte mare ofiter? Pe romaneste, nu spun nimic: isi baga picioarele si isi dau demisia pentru ca sunt oameni scoliti, oameni cu studii militare aprofundate al caror orgoliu nu le permite sa fie calcati in picioare, nu accepta compromisul pentru cei 1500 maxim 2000 de lei.

Deci stimati judecatori, in concluzie dati-i inainte caci ii dati bine.

Dupa un articol din adevarul.ro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE