sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraSg.maj. Marius Florin Sfecheş şi sold. Cristian-Petru Filip au căzut la datorie...

Sg.maj. Marius Florin Sfecheş şi sold. Cristian-Petru Filip au căzut la datorie in Afganistan

Vineri, 1 octombrie, în jurul orei 10.30 (ora României), sergentul major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se aflau aceştia.

Atacul s-a produs în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat, în urma exploziei fiind rănit şi caporalul Vasile Zbâncă. Militarul rănit a fost transportat, conform procedurilor, cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, în prezent starea acestuia fiind stabilă.
Militarul rănit şi cei doi militari care şi-au pierdut viaţa făceau parte din Batalionul 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor”. Sergentul major Marius Florin Sfecheş avea 25 de ani şi era necăsătorit. Soldatul Cristian-Petru Filip avea 26 de ani şi era necăsătorit.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a celor doi militari care şi-au sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării a înaintat Preşedintelui României propunerile de decorare a sublocotenenţilor post-mortem Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii celor doi camarazi şi sunt alături de familiile greu încercate, urmărind cu atenţie evoluţia stării de sănătate a caporalului Vasile Zbâncă.

Sursa: MApN

Sursa video: antena3

DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE SI SA LE FIE TARANA USOARA!

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Sa le fie tarana usoara! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Pentru ranit sa aiba putere sa treaca peste durere…
    Iar pe BOC vedea-l-as mort in AFGANIATAN!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE