vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitate militaraȘeful SMG participă la Reuniunea Comitetului Militar al NATO şi la cea...

Șeful SMG participă la Reuniunea Comitetului Militar al NATO şi la cea a Comitetului Militar al UE

Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
Șeful SMG, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, participă în perioada 13-16 mai, la ceremonia de învestire în funcţie a Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), la Reuniunea Comitetului Militar al NATO şi la cea a Comitetului Militar al UE, în formatul şefilor statelor majore generale, care vor avea loc în Belgia.

Consiliul Tratatului Nord-Atlantic a aprobat numirea generalului Philip M. Breedlove, din Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, în postul de SACEUR. Astfel, generalul Breedlove a preluat funcţia ca succesor al amiralului James G. Stavridis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 13 mai, la Comandamentul Suprem al Puterilor Aliate din Europa, de la Mons, Belgia.

În zilele de 14 şi 15 mai va avea loc, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul şefilor statelor majore generale, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte referitoare la operaţia ISAF, misiunea „Resolute Support”, stadiul operaţiei KFOR, precum şi la situaţia de securitate la nivelul Alianţei şi a zonelor de interes.

Pe agenda discuţiilor Reuniunii Comitetului Militar al Uniunii Europene, care se va desfăşura pe 16 mai la sediul Consiliului UE de la Bruxelles, se află subiecte referitoare la Serviciul de Acţiune Externă al UE, la pregătirea Consiliului European 2013, precum şi la operaţiile şi misiunile conduse de Uniune.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular