duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraSeful SMG a mai primit o stea

Seful SMG a mai primit o stea

Printr-un decret semnat de presedintele Traian Basescu miercuri, generalul-maior Stefan Danila, seful SMG, a fost inaintat in gradul de general-locotenent. Stefan Danila ocupa, de la 1 ianuarie 2011, functia de sef al Statului Major General.

Dănilă are 46 de ani fiind unul dintre cei mai tineri generali din Armata română, este căsătorit şi are o fiică. El s-a născut la 14 Mai 1965 şi a absolvit Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, după care a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu” devenind pilot militar. Pe parcursul carierei militare a primit o serie de medalii si decoratii, cele mai importante fiind Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler şi Ordinul „Virtutea aeronautică” în grad de Cavaler.

„Am vrut sa nu fie o avansare intr-o zi oarecare. Propunerea ministrului Apararii este facuta de mai bine de trei luni. Am asteptat Ziua Aviatiei pentru ca este un mod de a arata recunostiinta pentru meseria dvs, dle general locotenent. In acelasi timp este un moment care eu cred ca se cuvine a fi respectat in primul rand prin dvs, ca om care provine din aviatie”, a spus presedintele Romaniei la ceremonia de decorare a generalului Danila.

„Nu in ultimul rand trebuie sa observ ca pe toate armele Armata inregistreaza succese, fie ca ne referim la marina, la aviatie sau la trupele terestre in Afganistan. Va multumesc dumneavoastra si prin dumneavoastra tuturor militarilor Armatei Romane. Iar pana la sfarsitul mandatului dvs. de sef al SMG, dupa care va urma un general din trupele terestre, sper sa-mi dati ocazia sa va dau si cea de-a patra stea, stea care acopera functia de sef al Statului Major General”, a mai spus presedintele.

Multumindu-i presedintelui , generalul locotenent Stefan Danila si-a incheiat alocutiunea prin militarescul ”Servesc Patria, d-le Presedinte.

Nu ne ramane decat sa-i dorim sefului SMG succes in activitate si sa-i atragem atentia ca pe scara ierarhica a ministerului sunt si oameni fara trese de care trebuie sa aiba grija.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. DACA VERIFICATI ,NU FOARTE ATENT CUM SE AJUNGE LA GRADUL DE GENERAL IN ARMATA ROMANIEI,O SA VA CRUCITI.CRED CA CEL MAI BINE ,SA-L INTREBATI PE CATALIN ZISU SI PE OPREA
    VEDTI CATI DOCTORI IN STIINTE MILITARE SUNT?SI CE STIU EI SA FACA!!!!?????PUPI-NCURISM NU PROFESIONALISM.VERIFICATI-LE DIPLOMELE,SA VEDETI CA MULTI DINTRE EI NICI NU STIU UNDE AU TERMINAT FAC LA FF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE