sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraSeful SMG , d-l amiral Gheorghe Marin, decorat de presedinte cu Steaua...

Seful SMG , d-l amiral Gheorghe Marin, decorat de presedinte cu Steaua Romaniei in grad de comandor

Şeful Statului Major General (SMG) al Armatei Române, amiralul Gheorghe Marin, a primit de la presedintele Romaniei d-l Traian Băsescu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Comandor. Decretul , cu nr. 1236, a fost publicat vineri în Monitorul Oficial cu nr. 868.

Potrivit decretului semnat de preşedintele Traian Băsescu pe 20 decembrie, decoraţia îi este acordată amiralului Marin în semn de înaltă apreciere pentru serviciile deosebite pe care le-a adus instituţiei militare, pentru rezultatele remarcabile obţinute pe durata îndeplinirii mandatului de şef al Statului Major General. Amiralul Marin va trece în rezervă în acest an dupa o prelungire a mandatului pana la 31 decembrie 2010.
In opinia echipei roarmy, acesta este mandatul in care Armata a cunoscut cea mai neagra perioada din istoria sa, cu jigniri aduse cadrelor militare, cu reduceri de solde(lucru nemaintalnit in istoria armatei),cu concediu fara plata, cu reduceri drastice de bugete care aduc armata pe linia de plutire, cu recalculari de pensii militare si jignirea rezervistilor care au servit o viata patria si neamul romanesc. Pentru toate aceste realizari , probabil ca amiralul Marin merita aceasta distinctie care a mai fost acordata anul acesta domnului Gunther Krichbaum, parlamentar, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag (Republica Federală Germania) si domnului profesor universitar dr. Virgil Nemoianu, Universitatea Catolica din Washington, Statele Unite ale Americii.

Amiralul Marin a mai fost decorat anul trecut cu ocazia zilei marinei de presedinte, citam: „În semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul şi abnegaţia de care au dat dovadă în întreaga lor carieră, pentru contribuţia avută la promovarea forţelor navale româneşti în rândul partenerilor euroatlantici”, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari.

Va salutam si noi domnule amiral si va dorim pensie cat mai lunga………recalculata.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

  1. sunt curios cum a iesit la pensie(el si ceilalti generali din conducerea armatei).in baza carei legi?au beneficiat si ORDONANTA 7/1998?

  2. Nu ma mira! Basescu si-a decorat constant lacheii. Ii doresc lui Marin o pensie recalculata si impozitata! O merita, a muncit din greu pentru ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE